Radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti zgrade OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica

Dječji doček Nove godine na Trgu sv. Josipa
29.12.2015.
“Veseli sat” Senkovac proslavio Novu godinu
31.12.2015.

Radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti zgrade OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica

Briga o školstvu jedan je od prioriteta Virovitičko-podravske županije te se konstantno ulagalo u adaptaciju i održavanje školskih objekata, a u skladu sa sve snažnijim naglaskom na održivi razvoj i zaštitu okoliša, ulaže se i u energetsku učinkovitost odgojno-obrazovnih ustanova. U suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama, Županija je početkom 2015. godine Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavljeni su projekti za osnovne i srednje škole.
Među odobrenim projektima je i energetska obnova zgrade OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, na kojoj su trenutno u tijeku radovi. Radovi uključuju rekonstrukciju fasade i stolarije, a izvodi ih tvrtka  Bilić d.o.o. Investicija je vrijedna ukupno 292.782,65 kn, 40% sufinancira FZOEU, a ostatak Virovitičko-podravska županija.
Cilj projekata vezanih uz energetsku obnovu je kroz rekonstrukciju elektroinstalacija, zamjenu rasvjetnih tijela te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice (fasade) školskih zgrada osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2.Ulaganjem u energetsku obnovu obrazovnih ustanova osigurat će se uštede energenata čime će se povećati školski proračun čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja. Također, kroz provedbu ovih projekta škole osnažit svoje provedbene kapacitete suradnjom s djelatnicima Razvojne agencije VIDRA. (www.vpz.hr)

no images were found

Skip to content