Radovi na izgradnji Područne škole u Bušetini: Učenici će školsku godinu 2016./2017. započeti u novoj školskoj zgradi

Nastavak prekogranične suradnje prijateljskih gradova Slatine i Szigetvara
23.10.2015.
Župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić obišli radove na izgradnji novog mjesnog doma u Ćeralijama
24.10.2015.

Radovi na izgradnji Područne škole u Bušetini: Učenici će školsku godinu 2016./2017. započeti u novoj školskoj zgradi

Saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler te ravnateljica OŠ A. Cesarca Špišić Bukovica Marijana Novak Stanić, položili su 7. rujna temeljni kamen za izgradnju nove zgrade Područne škole u Bušetini, a učenica Nina Zelenbrz ubacila je u temelj škole i povelju s podacima o tom značajnom događaju. Ovom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike. Nova škola gradi se na mjestu stare. Radovi se odvijaju u skladu s planiranim. Do sada su završeni pripremni i zemljani radovi te je izvedena armirano betonska ploča u prizemlju zgrade. U tijeku su radovi na postavljanju oplate za vertikalne serklaže i zidarski radovi na izvedbi zidova prizemlja objekta.
Nova školska zgrada će sadržavati 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol) u sklopu kojega će biti i muzej, a cijela investicija vrijedna je 5 milijuna kuna.
Osiguranje vrhunskih uvjeta za edukaciju mladih, poticanje izvrsnosti te razvoj znanja i ideja, glavni je prioritet Virovitičko-podravske županije. Iz tog razloga i u budućnosti će se nastaviti ovim tempom ulagati u obrazovanje te izgradnju i održavanje postojećih školskih i športskih objekata. Podsjetimo se, svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Ukupno je obnovljeno i izgrađeno preko 30 škola i 5 školskih sportskih dvorana. (www.vpz.hr)

IMG_7001 IMG_7002

Skip to content