Radovi na Domu zdravlja Slatina vrijedni 1.850.000 kuna privode se kraju

Poziv na intervju
15.07.2016.
Položeni vijenci za poginule branitelje iz Kozica
19.07.2016.
Poziv na intervju
15.07.2016.
Položeni vijenci za poginule branitelje iz Kozica
19.07.2016.

Radovi na Domu zdravlja Slatina vrijedni 1.850.000 kuna privode se kraju

U petak, 15. srpnja slatinski Dom zdravlja posjetili su obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš i zamjenik ravnatelja i liječnik ordinacije fizikalne medicine i rehabilitacije Ivica Fotez.

Povod obilaska bili su radovi na zgradi Doma zdravlja koji su većim dijelom završeni a koji će značajno pridonijeti kvaliteti zdravstvene njege svih stanovnika Grada Slatine i šire okolice.

Tom prilikom ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš rekao nam je:

“Tijekom ovog tjedna završeni su radovi u prvoj fazi obnove zgrade paviljona 4 Doma zdravlja ispostave Slatina. U ovoj fazi promijenjen je kompletni sustav centralnog grijanja, kotlovnica i ugrađena stolarija. Vrijednost radova je 1.850.000 kuna. Dom zdravlja je ovaj projekt prijavio na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je odobrio iznos od 1.400.000 kuna bespovratnih sredstava dok je Grad Slatina u financiranju sudjelova sa 210.000 kuna dok su ostatak sredstava osigurali Virovitičko-podravska županija i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.”

Ravnatelj se ujedno zahvalio gradonačelniku Ivanu Roštašu kao i obnašateljici dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanji Bošnjak na podršci u ovom projektu kao i vremenu koje su odvojili za obilazak radova. Prilikom današnjeg posjeta delegacija je obišla i novu medicinsku opremu uloženu u nedavno otvorenoj ordinaciji fizikalne medicine i rehabilitacije gdje su također uložena značajna sredstva a sve za dobrobit građana Virovitičko-podravske županije i stanovnika Grada Slatine, koji koriste usluge novootvorene ordinacije.

U planu i novi centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti

Fazekaš je prilikom posjeta dodao:

“U drugoj fazi, plan nam je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijaviti projekt zamijene dotrajalog krovišta na Domu zdravlja kao i stavljanje fasade čime bi bili stvoreni još bolji uvjeti za zdravstvenu zaštitu naših stanovnika.

U suradnji sa GRAS-om (Gradskom razvojnom agencijom Slatina) pripremili smo jedan projekt prekogranične suradnje sa partnerima iz Szentlőrinca gdje planiramo u sklopu Doma zdravlja, ukoliko nam planirana sredstva budu odobrena, napraviti jedan centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, što bi definitivno značajno utjecalo na činjenicu da je naša županija u vrhu u Republici Hrvatskoj po broju umrlih od kardiovaskularnih bolesti.

To bi u suradnji sa liječnicima opće medicine omogućilo prevenciju i liječenje bolesnika u najranijoj fazi što bi zasigurno smanjilo broj fatalnih ishoda. Iznos predviđen u projektu za ovu namjenu je 300.000 eura koje bismo uložili u najsuvremeniju opremu i adaptaciju prostora koji ste trenutno ne koristi. Paralelno s tim, Dom zdravlja planira urediti i bazen koji bi omogućio kvalitetniju fizikalnu terapiju i oporavak svima onima kojima je to potrebno.”

no images were found

Skip to content