Radovi na Domu zdravlja Slatina vrijedni 1.850.000 kuna privode se kraju

Poziv na intervju
15/07/2016
Položeni vijenci za poginule branitelje iz Kozica
19/07/2016

Radovi na Domu zdravlja Slatina vrijedni 1.850.000 kuna privode se kraju

U petak, 15. srpnja slatinski Dom zdravlja posjetili su obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš i zamjenik ravnatelja i liječnik ordinacije fizikalne medicine i rehabilitacije Ivica Fotez.

Povod obilaska bili su radovi na zgradi Doma zdravlja koji su većim dijelom završeni a koji će značajno pridonijeti kvaliteti zdravstvene njege svih stanovnika Grada Slatine i šire okolice.

Tom prilikom ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš rekao nam je:

“Tijekom ovog tjedna završeni su radovi u prvoj fazi obnove zgrade paviljona 4 Doma zdravlja ispostave Slatina. U ovoj fazi promijenjen je kompletni sustav centralnog grijanja, kotlovnica i ugrađena stolarija. Vrijednost radova je 1.850.000 kuna. Dom zdravlja je ovaj projekt prijavio na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je odobrio iznos od 1.400.000 kuna bespovratnih sredstava dok je Grad Slatina u financiranju sudjelova sa 210.000 kuna dok su ostatak sredstava osigurali Virovitičko-podravska županija i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.”

Ravnatelj se ujedno zahvalio gradonačelniku Ivanu Roštašu kao i obnašateljici dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanji Bošnjak na podršci u ovom projektu kao i vremenu koje su odvojili za obilazak radova. Prilikom današnjeg posjeta delegacija je obišla i novu medicinsku opremu uloženu u nedavno otvorenoj ordinaciji fizikalne medicine i rehabilitacije gdje su također uložena značajna sredstva a sve za dobrobit građana Virovitičko-podravske županije i stanovnika Grada Slatine, koji koriste usluge novootvorene ordinacije.

U planu i novi centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti

Fazekaš je prilikom posjeta dodao:

“U drugoj fazi, plan nam je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijaviti projekt zamijene dotrajalog krovišta na Domu zdravlja kao i stavljanje fasade čime bi bili stvoreni još bolji uvjeti za zdravstvenu zaštitu naših stanovnika.

U suradnji sa GRAS-om (Gradskom razvojnom agencijom Slatina) pripremili smo jedan projekt prekogranične suradnje sa partnerima iz Szentlőrinca gdje planiramo u sklopu Doma zdravlja, ukoliko nam planirana sredstva budu odobrena, napraviti jedan centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, što bi definitivno značajno utjecalo na činjenicu da je naša županija u vrhu u Republici Hrvatskoj po broju umrlih od kardiovaskularnih bolesti.

To bi u suradnji sa liječnicima opće medicine omogućilo prevenciju i liječenje bolesnika u najranijoj fazi što bi zasigurno smanjilo broj fatalnih ishoda. Iznos predviđen u projektu za ovu namjenu je 300.000 eura koje bismo uložili u najsuvremeniju opremu i adaptaciju prostora koji ste trenutno ne koristi. Paralelno s tim, Dom zdravlja planira urediti i bazen koji bi omogućio kvalitetniju fizikalnu terapiju i oporavak svima onima kojima je to potrebno.”

no images were found

Skip to content