Radovi na energetskoj obnovi OŠ Eugena Kumičića Slatina privode se kraju

Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
15.03.2017.
Kada se završe radovi na energetskoj obnovi OŠ J. Kozarca u Slatini, uštede energije iznosit će do čak 60,61 posto
17.03.2017.

Radovi na energetskoj obnovi OŠ Eugena Kumičića Slatina privode se kraju

Osnovna škola Eugena Kumičića, jedna je od pionira povlačenja europskih sredstava na području Virovitičko-podravske županije. U posljednjih nekoliko godina, više od 3.000.000,00 kuna došlo je za različite EU projekte, zahvaljujući vrijednim djelatnicima škole, ali i razvojnoj agenciji VIDRA-e, te osnivaču, Virovitičko-podravskoj županiji.

Tim povodom, OŠ Eugena Kumičića u Slatini, obišao je i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, županijska pročelnica za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, te u društvu svojih domaćina, gradonačelnika Grada Slatine Ivana Roštaša i ravnateljice škole Božice Majhen, obišli radove na energetskoj obnovi navedene škole na kojoj se mijenja stolarija, uređuje se fasada i postavlja nova led rasvjeta. Osim toga vidjeli su i rezultate mnogobrojnih projekata za koje su škola i Županija dobili europska sredstva.

Nositelj projekta kojeg je pripremila VIDRA uz suradnju Virovitičko-podravske županije je OŠ Eugena Kumičića. Posrednička tijela ovog projekta su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenje i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.268.085,91 kunu. Prihvatljivi troškovi iznose 3.022.460,94 kune. Bespovratna sredstva iznose 90 posto prihvatljivih troškova. EFRR će izdvojiti 906.738,28, a FZOEU 1.813.476,57 kuna. Izvođač radova je tvrtka Iver d.o.o. iz Čepina, a stručni nadzor provodi ARHIS d.o.o. iz Slatine.

OŠ Eugena Kumičića je osnovana 1945. godine, a zgrada u kojoj se danas odvija nastava, zaživjela je od 1984. godine i vapi za energetskom obnovom koja će osigurati znatne uštede za energente, ali i dati puno bolje uvjete za nastavu za 560 učenika koji su raspoređeni u 35 razredna odjela. Procjena uštede energenata govori o 34,78 posto uštede na toplinskoj, te čak 67 posto uštede električne energije. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content