Radni sastanak s obrtnicima na temu 2. sajma udruženja obrtnika

Djelatnici Vatrogasne postrojbe ugostili DV “Suncokret”
05.05.2015.
Poziv za dostavu ponuda
06.05.2015.

Radni sastanak s obrtnicima na temu 2. sajma udruženja obrtnika

Prvom radnom sastanku o održavanju 2. sajma obrtnika, koji je jučer održan u gradskoj upravi, prisustvovali su gradonačelnik Ivan Roštaš, pročelnici gradskih upravnih odjela Vera Radaš i Radenko Pavić, predstavnici Udruženja obrtnika Slatina predsjednik Zlatko Šomođi i njegov zamjenik Zoran Horić, direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš i ravnateljica Centra za poduzetništvo Danijela Maravić. Dogovoreno je da sajam bude održan u nedjelju 30. kolovoza, posljednjega dana Slatinskog ljeta i u sklopu obilježavanja Dana grada Slatine.
Prema riječima predsjednika Udruženja obrtnika Slatina Zlatka Šomođija, cjelodnevni sajam bit će popraćen bogatim kulturno-umjetničkim programom. Udruženje obrtnika želi potaknuti sve poduzetnike da se što više predstavljaju na sajmu, a ove godine pozivaju i gospodarstvenike i udruge da se i oni predstave.
Slatina ima oko 460 aktivnih obrtnika, a tako velik broj rezultat je zatvaranja velikih gospodarskih subjekata. Ljudi koji ostaju bez posla otvaraju svoje obrte, često nespremni za hrpu propisa i pravila, i svega što ih u poduzetništvu očekuje.
Zamjenik predsjednika Udruženja obrtnika Slatina Zoran Horić, kaže da je udruženje zadalo sebi tri osnovna cilja. Prvi je od majstora napraviti poduzetnika koji će se znati nositi s uvjetima tržišta, drugi cilj je elementarno informatičko opismenjavanje i treći je razvijanje shvaćanja o potrebi i koristi marketinga, odnosno reklamiranja proizvoda i usluga.
Udruženje obrtnika i Centar za poduzetništvo organiziraju radionice i razmjenu iskustava, i na taj način pomažu obrtnicima u smislu razmatranja poduzetničkih ideja i edukacija. Iz Udruženja obrtnika zato pozivaju na sastanke, edukacije i grupna događanja kao što su sajmovi, jer tuđa iskustva i savjeti mogu pomoći u ostvarenju velikih poslovnih rezultata.

Skip to content