Pružanje socijalnih usluga osobama s invaliditetom i starijim osobama

Učenici OŠ Eugena Kumičića u Kraljevici
18.06.2014.
Predavanje na temu halal certifikat
18.06.2014.
Učenici OŠ Eugena Kumičića u Kraljevici
18.06.2014.
Predavanje na temu halal certifikat
18.06.2014.

Pružanje socijalnih usluga osobama s invaliditetom i starijim osobama

Udruga osoba s invaliditetom Slatina na Višnjici je organizirala radionicu o temi „Pružanje socijalnih usluga osobama s invaliditetom i starijim osobama“. Održana radionica dio je projekta koji pod nazivom “Osnaživanje udruga osoba s invaliditetom za učinkovitiju provedbu javnih politika i demokratizaciju društva” zajednički provode Društvo distrofičara Zagreb, Društvo distrofičara Istre, Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Udruga invalida Križevci Udruga osoba s invaliditetom Slatina.

Poslije prikazivanja filma u realizaciji Marinijanis televizije voditeljica projekta Marica Mirić predstavila je dosadašnje rezultate projekta, a predsjednica slatinske udruge Anđelka Zelenko predstavila je pružanje socijalnih usluga starijim osobama i osobama s invaliditetom. O iskustvima rada s korisnicima govorile su Nada Kralj i Ljubica Hinek.

Voditeljica projekta i predsjednica Udruge distrofičara Zagreb Marica Mirić istaknula je veliko zadovoljstvo što je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva prepoznala važnost elemenata koji su ugrađeni u projekt, a to je suradnja s lokalnom samoupravom, pitanje savjetovanja sa zainteresiranom javnošću i primjene kodeksa u udrugama osoba s invaliditetom te pitanje mapiranja socijalnih usluga.

Ona je pohvalila rad Udruge osoba s invaliditetom Slatina, rekavši da je to vrlo je prosperitetna udruga na razini Hrvatske, jer je razvila mnogo projekata kroz koje je u ovaj grad i ovu županiju donijela više od milijun kuna, od kojih veliki dio vraća kroz poreze i prireze, te da udruga radi na zapošljavanju teškozapošljivih skupina i time povećava stopu zaposlenosti.

Rad udruge i projekte koji se provode pohvalili su, Melita Sirovica, županijska pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i socijalnu skrb, Radenko Pavić, pročelnik ureda gradonačelnika Ivana Roštaša i pročelnik JUO općine Sopje Zlatko Cibok. (radioslatina.hr)

 

Skip to content