Projekti s područja Grada Slatine među najuspješnijima u Hrvatskoj

Potpisan ugovor projekta Drava4Enjoy čiji je nositelj VPŽ
07.06.2013.
Sastanak tima za provedbu projekta „Od carske željeznice do održivog razvoja turizma područja Slatina-Sentlorinc-Našice“
07.06.2013.
Potpisan ugovor projekta Drava4Enjoy čiji je nositelj VPŽ
07.06.2013.
Sastanak tima za provedbu projekta „Od carske željeznice do održivog razvoja turizma područja Slatina-Sentlorinc-Našice“
07.06.2013.

Projekti s područja Grada Slatine među najuspješnijima u Hrvatskoj

U Zagrebu je održana konferencija “Ususret EU fondovima” kojoj su, uz ministra Branka Grčića, prisustvovali i Sanja Bošnjak, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije te Igor Andrović, pomoćnik pročelnice UO za gospodrarstvo, razvoj i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije.

Na konferenciji koju je organiziralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, pored predstavljanja osnovnih smjernica novih operativnih programa koji su preduvjet za uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova za razdoblje 2014.-2020. predstavljen je i katalog najuspješnijih lokalnih EU projekata u Hrvatskoj 2010.-2012. U katalogu su predstavljena i 3 najuspješnija provedena projekta Virovitičko-podravske županije. To su projekti:

D.E.N.S odnosno “Povezivanje poduzetnika za konkurentni razvoj regije” financiran u ukupnom iznosu 176.459,59 Eura kojeg je provela Virovitičko-podravska županija s partnerima. Projekt je prijavljen na IPA prekogranični natječaj Mađarska-Hrvatska. Pored niza potrebnih edukacija za poduzetnike u drvnoj, prehrambenoj industriji i turizmu, stručnog putovanja za poduzetnike u Mađarskoj i posjete Holzklasteru u Austriji, iz ovog projekta je obnovljena zgrada Centra za održivi razvoj gdje je danas smještena VIDRA-agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Zatim projekt “Zajedničkom suradnom osnovnih škola Slatina i Szigetvar do boljeg znanja” koji je također prijavljen na prekogranični IPA natječaj Mađarska-Hrvatska. Ukupna mu je vrijednost 167.966,00 Eura, nositelj projekta je bila OŠ Eugena Kumičića Slatina s partnerima, a iz projekta je obnovljena školska knjižnica, izgrađen multifunkcionani paviljon u dvorištu škole, nabavljeni instrumenti za puhački orkestar Osnovne glazbene škole Slatina te provedeno niz seminara i radionica za učitelje i susreti djece.

Treći predstavljeni projekt odnosi se na projekt jačanja kapaciteta strukovnih škola kojeg je provela Srednja škola Marka Marulića iz Slatine. Projekt “Uvođenje e-učenja u svrhu poboljšanja nastavnih procesa u strukovnim programima” financiran je iz IPA IV komponente u iznosu od 161.163,67 Eura. Projektnom je opremljena informatička učionica i nabavljene pametne ploče, dok su nastavnici prošli stručnu edukaciju za e-poučavanje koju sada primjenjuju u svakodnevnom radu, učenje engleskoj jezika na većem stupnju te stručni posjet Danskoj kako bi se upoznali s najsuvremenijim sustavom strukovnom obrazovanja u Europi.

Sva tri projekta u suradnji s nositeljima i partnerima, napisala je i provela zajedno s njima VIDRA-agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (ravidra.hr)

mfr

Skip to content