Projekt Rodnom jednakošću protiv nasilja u intimnim partnerskim vezama u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

XIII. Glazbeni tjedan OGŠ Slatina počinje u ponedjeljak 9. svibnja
05.05.2016.
Obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak održala sastanak s Odborom za branitelje iz Domovinskog rata
05.05.2016.

Projekt Rodnom jednakošću protiv nasilja u intimnim partnerskim vezama u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina proveden je  pilot- projekt GEAR against IPV  II Rodnom jednakošću protiv nasilja u intimnim partnerskim vezama u koji su uključene  Grčka, Njemačka, Austrija, Hrvatska, Cipar, Španjolska i Rumunjska .

Nakon trodnevnog seminara „Prevencija nasilja u vezama mladih“ kojeg su od 26. do 29. studenog 2015. organizirali Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživane (CESI) i  Agencija za odgoj i obrazovanje, koordinatorica projekta pedagoginja Ljubica Subotić – Pofuk u suradnji s razrednikom  Zlatkom Šantićem, počela je provoditi radionice u razrednom odjelu 2. frizer/automehaničar koji pohađaju 8 mladića i 11 djevojaka. Radionice u trajanju 13 školskih sati proveden su od 18. prosinca 2015. godine do 18. ožujka 2016. godine.

Predviđene radionice sadrže aktivnosti koje su se  provodile kroz četiri modula:

Modul 1: Uvod i postavljanje ciljeva

Modul 2: Rodni stereotipi i rodna jednakost

Modul 3: Kvalitetne i štetne veze

Modul 4: Nasilje u intimnim vezama

Cilj provođenja  projekta  je osnaživanje i osposobljavanje nastavnika i učenika u prevenciji nasilja u vezama mladih. Nakon provedenih radionica učenici su usvojili znanja  i vještine vezane uz rodno uvjetovano nasilje, rodne stereotipe, kako prepoznati nasilje u intimnim partnerskim vezama i odabrati kvalitetne veze koje se temelje na međusobnom uvažavanju i rodnoj ravnopravnosti.  Na završnoj konferenciji koja će se održati u Zagrebu 30. svibnja 2016.  godine učenice 2. razreda frizera Ivona Relatić i Klaudija Tasić prezentirat će provedbu i rezultate projekta.

Skip to content