Projekt ICT4SCF predstavljen na Državnom stručnom skupu

Nastavak obnove Informativno-edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi
05.09.2014.
Održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola
05.09.2014.
Nastavak obnove Informativno-edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi
05.09.2014.
Održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola
05.09.2014.

Projekt ICT4SCF predstavljen na Državnom stručnom skupu

Projekt ICT4SCF približava se samome kraju pa su svi rezultati projekta predstavljeni na Državnom stručnom skupu za voditelje županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika informatike i računalstva u Republici Hrvatskoj. Stručni skup je održan 4. rujna 2014. godine u OŠ Augusta Harambašića u Zagrebu u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i više savjetnice Viktorije Hržica.

Naime, projekt pod nazivom Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICT4SCF) sufinanciran je sredstvima Europske unije u vrijednosti od 204.224,23 eura iz Europskog socijalnog fonda pri Daljnjem razvoju i provedbi hrvatskog kvalifikacijskog okvira, a glavni cilj je bio razvoj četiri informatička kurikula za peti, šesti, sedmi i osmi razred osnovne škole.

Svi rezultati projekta mogu se vidjeti na e-portalu za učenje koji je postavljen u sklopu projekta na web stranici www.e-skola.com.hr. Ovaj portal namijenjen je svim učiteljima u osnovnim školama jer se na njemu nalaze sadržaji koji su razvijeni u sklopu četiriju krikula (LOPG- programski jezik, Inkscape, Robotika i WordPress), ali i sadržaji za ostale nastavne predmete, a u svrhu digitalizacije nastavnih sadržaja koji se ovim putem mogu neograničeno koristiti, ali i kreirati budući da su svi zainteresirani nastavnici u Hrvatskoj pozvani da sudjeluju u kreiranju e-sadržaja za učenje i njihovo postavljanje na portal.

Na portalu je postavljen i priručnik za nastavnike pod istim nazivom kao i izvannastavna aktivnost Od bita do robota, naziv je osmislio nastavnik informatike Goran Mučnjak iz OŠ Dobriše Cesarića iz Zagreba, pa se svi zainteresirani mogu služiti njegovim sadržajem te razvijati digitalne kompetencije. Projekt je predstavila voditeljica projekta profesorica Melita Schmitz iz OŠ Eugena Kumičića iz Slatine. (ms)

Skip to content