Projekt EPIcentar Sequoia Slatina: Prezentacija izrađenih specijalističkih elaborata

U Slatini obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci – Dan Palčića
18.11.2019.
Državne reprezentativke, hrvačice Hrvačkog kluba Slatina posjetile gradonačelnika
18.11.2019.

Projekt EPIcentar Sequoia Slatina: Prezentacija izrađenih specijalističkih elaborata

14. studenog ove godine, u sklopu projekta EPIcentar Sequoia Slatina KK. 06.1.2.02.0037, u prostorijama Informativno edukativnog centra – hostela Dravska priča u Noskovcima, održan je radni sastanak na kojem je predstavnik tvrtke Arboring j.d.o.o., magistar sveučilišnog studija Arborikulture i urbanog šumarstva, Fran Poštenjak, prezentirao Specijalistički elaborat o kontroli zdravstvenog stanja stabala u parku u Slatini i Specijalistički elaborat o kontroli stabla golemog mamutovca u parku u Slatini.
Sastanku su nazočili članovi projektnog tima nositelja projekta Grada Slatine, Vesna Klement i Jurica Culej te predstavnici partnera na projektu iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo i Vladimir Ajhler.
Nakon detaljne prezentacije izrađenih elaborata, sudionici radnog sastanka raspravljali su o mogućim slijedećim aktivnostima s ciljem unaprjeđenja općeg statusa i zdravstvenog stanja golemog mamutovca, kao i ostalih vrijednih primjeraka stabala u parku u Slatini.

Nakon sastanka uslijedio je terenski obilazak staništa mamutovca i područja parka u Slatini.
(mf/Izvor: Javna ustanova za zaštićene dijelove prirode VPŽ)

Skip to content