Predstavljene mogućnosti suradnje poljoprivrednih proizvođača sa tvrtkom Biointegra d.o.o., direktor Hoić najavio nova ulaganja i radna mjesta

U utorak, 22. ožujka, održat će se 11. sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije
17.03.2016.
Održana svečana sjednica učiteljskog vijeća OŠ Josipa Kozarca
17.03.2016.

Predstavljene mogućnosti suradnje poljoprivrednih proizvođača sa tvrtkom Biointegra d.o.o., direktor Hoić najavio nova ulaganja i radna mjesta

U Hrvatskom domu je u četvrtak, 17. ožujka, Tvrtka Biointegra d.o.o. Slatina, članica grupacije bioplinskih elektrana, u suradnji sa Gradom Slatinom, Savjetodavnom službom Ispostava Slatina i Croatia bankom d.d. održala predstavljanje bioplinskih postrojenja grupacije te mogućnosti suradnje u proizvodnji sirovine sa svim vrstama poljoprivrednih proizvođača.

Predstavljanju je prisustvovao i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš: „Grad Slatina podržava sve ulagače i investitore na području grada Slatine, pa tako i jednog od najvećih ulagača, gospodina Hoića, i to ćemo činiti i u budućnosti“.

Direktor grupacije bioplinskih postrojenja, Franjo Hoić i djelatnica grupacije Ines Car predstavili su postrojenja bioplinske grupacije kao i tehničke prednosti koje ostvaruju kooperanti koji proizvode sirovinu za njih. Jedna od prednosti jest poštivanje nitratne direktive od Europske unije, odnosno kooperanti besplatno dobivaju digestat- izrazito humusno organsko gnojivo sa 15% suhe tvari u kojem nema nitrata te se na taj način ostvaruju velike uštede na gnojivu. „Nema trenutno poljoprivredne proizvodnje po hektaru površine koja je profitabilnija od sijanja kukuruzne silaže. To je svima jasno, matematika je tu jednostavna“ – rekao je Franjo Hoić.

Također je najavio ulaganja u novo bioplinsko postrojenje „Bioplin proizvodnja“ snage 1MW u poslovnoj zoni Kućanica-Medinci koje bi trebalo biti gotovo do kraja 2016. godine te staklenik u kojem će se proizvoditi povrće i gdje će biti iskorišten višak toplinske energije, odnosno nusproizvod dobiven proizvodnjom električne energije. Osim ulaganja Hoić je najavio i otvaranje novih radnih mjesta,a zahvalio se i Gradu Slatini na kontinuiranoj podršci i suradnji.

Na predstavljanju je sudjelovao i direktor podružnice Croatie banke za Viroviticu, Dino Šimunović, koji je predstavio oblike suradnje i pogodnosti koje ta banka pruža pri pokretanju i ugovaranju proizvodnje u suradnji sa Biointegrom.

Posljednja se okupljenima obratila viša stručna savjetnica Savjetodavne službe Ispostava Slatina Tihana Bišćan, koja je također naglasila prednosti humusnog gnojiva bez nitrata referencirajući se na predavanja koja je Savjetodavna služba na tu temu, a također za poljoprivredne proizvođače, ove godine već održala.

no images were found

Skip to content