Predsjednici udruga veterana vojne policije Lacković, Adžić i Bilandžija potpisali povelju o pristupanju u krovnu udrugu

Privremeno zatvaranje prometa na Trgu svetog Josipa u Slatini
27.10.2016.
Položeni vijenci na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata u Parku 136. brigade
29.10.2016.

Predsjednici udruga veterana vojne policije Lacković, Adžić i Bilandžija potpisali povelju o pristupanju u krovnu udrugu

Nakon što je prije tjedan dana Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ održala sastanak predsjedništva na kojem je između ostalog utanačen datum održavanja godišnje skupštine (26. studeni), na istom je pokrenuta inicijativa koja je već danas, na zadovoljstvo prisutnih udruga, i realizirana u gradskoj vijećnici Grada Slatine.

Naime danas su gradonačenik Ivan Roštaš, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i ratni zapovjednik 136. brigade HV Slatina Josip Černi, ugostili i prigodnim se riječima obratili predstavnicima  veteranskih udruga vojne policije koje su u njihovom prisustvu potpisale povelju kojom su udruge stupile u Zajednicu udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske čiji je predsjednik Josip Adžić također prisustvovao potpisivanju.

Pristupajuću povelju tako su potpisale Udruga veterana vojne policije iz Domovinaskog rata VPŽ na čelu s predsjednikom Draganom Lackovićem, Udruga veterana Brodsko-posavske županije s predsjednikom Slavkom Bilandžijom te Udruga branitelja i veterana vojne policije Pula s predsjednikom Ljubomirom Krijanom.

Gošća ove svečanosti bila je i Željka Jurić iz Vukovara, koje će se mnogi sjetiti kada je 18. studenog 1991. godine tada kao šestogodišnja uplakana djevojčica u plavom kaputiću u prognaničkoj koloni ostala simbol vukovarske tragedije. Po završetku potpisivanja povelje Zadranin Josip Adžić predsjednik Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske domaćinima svečanosti uručio je prigodne poklone u vidu figura zadarskog Foruma.

Prije potpisivanja povelje svi zajedno poklonili su se žrtvama Domovinskog rata položivši vijenac i svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima u parku 136. slatinske brigade. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content