Predana kandidatura za dobivanje počasnog naslova „GRAD SLATINA – PRIJATELJ DJECE“

Gradu Slatini dodijeljeno bespovratno 400.000 kn za izgradnju ulazne ceste u Poduzetničku zonu Turbina 3
17.05.2019.
Rješenje o biračkim mjestima
21.05.2019.

Predana kandidatura za dobivanje počasnog naslova „GRAD SLATINA – PRIJATELJ DJECE“

Grad Slatina u Akciju Gradovi i općine prijatelji djece uključio se 2017. godine, a od početka ove godine intenzivno se bavi pripremama za kandidaturu za dobivanje prestižne titule Grada prijatelja djece.
Tako su provedene brojne aktivnosti i projekti kako bi se postigli što kvalitetniji uvjeti života djece i mladih na području grada Slatine i prigradskih naselja.

Nakon brojnih sastanaka Koordinacijskog odbora gradovi-općine prijatelji djece Grad Slatina-prijatelj djece, na kojima je pripremljena potrebna dokumentacija kao i izvedbeni plan završnog izvještaja, 10. je svibnja predana kandidatura za ovaj prestižni status, Grad Slatina – prijatelj djece koji je do sada od 120 gradova/općina uključenih u Akciju ostvarilo njih 68, odnosno 50 gradova i 18 općina, a Grad Slatina je jedini grad u Virovitičko-podravskoj županiji uključen u Akciju.
Tijekom postupka ocjenjivanja Komisija će posjetiti Slatinu te obaviti istraživanje mišljenja djece i odraslih kao i uvid u Završno izvješće o aktivnostima i ulaganjima provedenim u okviru Akcije čiji program obuhvaća sva područja života djeteta u lokalnoj zajednici, afirmira holistički pristup cjelokupne zajednice usmjerene na dobrobit djece, stvarajući sigurno i poticajno okružje za djecu.
Tako je hrvatski program razrađen putem 123 zahtjeva u 10 područja važnih za život djece, a to su: Programiranje i planiranje za djecu, Financijska sredstva za djecu, Podrška i potpora udrugama za djecu, Dijete u sigurnom i zdravom gradu, Zdravlje djece, Odgoj i obrazovanje djece, Socijalna skrb za djecu, Kultura i šport za djecu, Slobodno vrijeme i rekreacija za djecu te Podrška i pomoć roditeljima u skrbi i odgoju djece.

Svoje istraživanje Komisija će započeti idućeg tjedna u osnovnim školama gdje će se provesti anonimna anketa medu učenicima od 4. do 8. razreda.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content