Požar u Sladojevcima – stradalo krovište obiteljske kuće i ostala imovina

Godišnji financijski izvještaj Grada Slatine za 2019. godinu, razina 22
24/02/2020
Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema
24/02/2020

Požar u Sladojevcima – stradalo krovište obiteljske kuće i ostala imovina

Sinoć, 23. veljače nešto prije 22.30 sati izbio je požar na obiteljskoj kući u slatinskom prigradskom naselju Sladojevci, na adresi Ulica braće Radić 203.
Brzom intervencijom 12 vatrogasaca na čelu sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Slatina Stjepanom Venusom, koji su na mjesto događaja, prema dojavi Županijskog centra 112, stigli s četiri vatrogasna vozila, vatra je ubrzo stavljena pod kontrolu, a potom i potpuno ugašena, unatoč jakom vjetru koji je otežavao posao. U gašenju požara sudjelovala su i dva vatrogasca DVD-a Sladojvci.
Uslijedio je očevid protupožarnog inspektora kako bi se utvrdio uzrok izbijanja požara, u kojemu je stradalo krovište obiteljske kuće.

Slijedom događaja pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok u pratnji dva komunalna redara Zorana Filkovića i Marija Čevizovića obišao je mjesto događaja, gdje su ih vidno potreseni dočekali vlasnik kuće Milan Honomihl i njegova supruga.

Milan je izjavio kako je prema informacijama koje je dobio od policije i protupožarnog inspektora razlog izbijanja požara bila greška na dimnjaku dok su električne instalacije bile ispravne.

Kuću je kupio i renovirao prije dvije godine, no strop je ostao netaknut prema starinskoj gradnji; grede, daske, trska i žbuka, tako da je uslijed gašenja požara na krovištu, strop propustio vodu u doljnje prostorije te je nastala velika šteta.

Nakon što su ugasili požar vatrogasci su najlonima zaštitili namještaj budući da se sa stropa cijedila voda, tako da se ublaži šteta koliko je to moguće, no dio namještaja i laminat su uništeni jer je vode bilo i na podu.

Kuća trenutno nije u stanju da bi se u njoj moglo živjeti stoga ovom bračnom paru preostaje živjeti u sporednoj prostoriji od oko 14 kvadrata, a budući da Milan trenutno nije zaposlen i nema nikakvih primanja te sa suprugom živi skromno uz financijsku pomoć dvojice sinova koji rade u Zagrebu, ne vidi svijetlu budućnost izlaza iz ove situacije, jer kako kaže, tako reći su ostali pod vedrim nebom.

Pročelnik Šarabok nakon izlaska na teren i pregleda nastale štete rekao je kako će se Grad Slatina prema svojim mogućnostima uključiti u rješavanje nastale situacije kroz financijsku potporu i pomoć pri sanaciji nastale štete.

Isto tako ovom prilikom uputio je apel ostalim institucijama, građevinskim i drugim tvrtkama kao i samim građanima koji se mogu uključiti u prikupljanje pomoći, odnosno donirati materijal i pomoći u građevinskim radovima, kako bi se pomoglo nesretnom vlasniku kuće i što prije riješilo njegovo stambeno pitanje.

Svi koji mogu pomoći neka se jave na adresu Gradske uprave Grada Slatine Trg sv. Josipa 10 u Slatini, na broj telefona 033/551-357 ili email gradska.uprava@slatina.hr.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content