Povodom Dana državnosti VBR-ovci voze Memorijalni biciklistički maraton Virovitica-Zagreb

Održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
30/05/2020
I. Izmjena Dokumentacije o nabavi – Otvoreni postupak javne nabave “Opremanje EPIcentra Sequoia” EV. BROJ: 33/20″
01/06/2020

Povodom Dana državnosti VBR-ovci voze Memorijalni biciklistički maraton Virovitica-Zagreb

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, u suradnji sa Udrugom maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“,  danas, 30 svibnja organizira biciklistički maraton Virovitica-Zagreb povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, te 30. svibnja 1990. godine kada je utemeljen prvi demokratski izabrani Hrvatski sabor.

Jutros oko 7 sati članove biciklističkog maratona predvođene predsjednicima ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem, HVIDR-e Slatina Ilijom Nikolićem i  „Glasnika istine“ Pavom Tutenovom, na ovu je memorijalnu avanturu ispratio gradonačelnik Grad Slatine Denis Ostrošić, te im zaželio sretan put u ime Grada Slatine koji je i pokrovitelj spomenutog biciklističkog maratona.
Tom su prigodom položeni upaljeni lampioni kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. brigade u Slatini.

Start Memorijalnog biciklističkog maratona je bio u 8 sati ispred Policijske uprave virovitičko-podravske, kod spomen obilježja u Virovitici, dok je cilj predviđen za 16 sati na Gradskom groblju u Zagrebu.

Na biciklističkom maratonu sudjeluju članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije imena VBR, odnosno veterani, branitelji i rekreativci. Tako će dionicu dugu 170 km odvesti: Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar i Pavo Tutenov iz Slatine, te Tomislav Kolec, Mario Kovač, Dražen Buketa i Tomislav Matešić iz Virovitice, uz logističku podršku članova Udruge HVIDR-a Slatina.

Po dolasku u Zagreb, članovi biciklističke ekipe VBR zapaliti će svijeće u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

– Cilj ovoga maratona je prisjetiti se svih datuma u Domovinskom ratu, datuma koji su bitni u stvaranju Republike Hrvatske, te smo odabrali upravo ovaj trenutak da se poklonimo svima zaslužnima na tom putu, – istaknuo je  predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

– I danas imamo naše drage branitelje koji idu na još jednu „utrku“ i sa samima sobom, ali prije svega u spomen na poginule hrvatske branitelje, odnosno Dan državnosti kojim obilježavamo sjećanje na sve one koji su dali svoj obol u formiranju suverene Hrvatske, ali i državne vlasti koja je do dan danas razvijala Lijepu našu, – istaknuo je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te uz čestitku povodom 30. svibnja – Dana državnosti RH pozvao građane na manifestacije koje su tim povodom organizirane u Slatini i prigradskim naseljima kako bi se svi zajedno prisjetili tih ponosnih dana.
(www.radioslatina.hr)