Potpisani Ugovori o radu s pružateljima pomoći u sklopu projekta „Slatino, zaželi III!“

Odluka o poništavanju javnog natječaja za izbor i imenovanje direktora/ice Turističke zajednice Grada Slatine
03.06.2024.
Javni natječaj za izbor i imenovanje direktora Turističke zajednice Grada Slatine
04.06.2024.
Odluka o poništavanju javnog natječaja za izbor i imenovanje direktora/ice Turističke zajednice Grada Slatine
03.06.2024.
Javni natječaj za izbor i imenovanje direktora Turističke zajednice Grada Slatine
04.06.2024.

Potpisani Ugovori o radu s pružateljima pomoći u sklopu projekta „Slatino, zaželi III!“

Danas je u maloj vijećnici Grada Slatine zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić potpisao 21 Ugovor o radu s djelatnicima koji će u sklopu projekta „Slatino, zaželi III!“ (SF.3.4.11.01.0382) pružati pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Podsjetimo, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva „Zaželi-prevencija institucionalizacije“ s ministrom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Antom Lončarem.

U sklopu spomenutog projekta čija je ukupna vrijednost 1.039.500,00 eura Grad Slatina će osigurati zapošljavanje 21 pružatelja usluga koji će pružati usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 126 korisnika s područja grada Slatine sukladno potrebama na terenu.

EU navedeni projekt sufinancira u iznosu od 85% dok preostalih 15% sufinancira RH. Razdoblje provedbe projekta je od 3.4.2024. do 3.4.2027. godine.

Cilj projekta je osigurati dugotrajnu skrb u svakodnevnom životu starijim osobama i odraslim osobama s invaliditetom radi povećavanja njihove socijalne uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.
Kroz projekt će se zaposliti 20 žena i jedan muškarac, te će se pružati usluge za 126 krajnjih korisnika. 

Na početku sastanka okupljene žene pozdravili su voditeljica projekta Marija Fumić i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić koji je tom prigodom istaknuo zadovoljstvo što se projekt nastavlja po treći puta i trajat će tri godine.

– Drago mi je što će naši korisnici sada ponovno imati pomoć na koju su se navikli kroz ranije projekte Zaželi, i bez nje im je bilo doista teško proteklo razdoblje. Vaš odnos s korisnicima je vrlo bitan, ne samo iz segmenta pomoći pri kućanskim poslovima, njihovoj higijeni i sl. već i s one druge, ljudske strane gdje im puno znači vaša lijepa riječ, pažnja koju im posvećujete i naravno razgovor, jer puno je njih usamljeno i samo. Vjerujem da ćete vi biti njihova poveznica s društvenom zajednicom, – rekao je Nikolić, te se ujedno zahvalio djelatnicima Grada Slatine i Gradske razvojne agencije Slatine koji su svojim zalaganjem omogućili da Grad Slatina dobije novi projekt Zaželi.

Nakon potpisivanja ugovora održan je prvi radni sastanak gdje je voditeljica projekta Marija Fumić detaljnije upoznala žene s njihovim pravima i obvezama za vrijeme trajanja projekta.

Svaki zaposleni djelatnik dobit će minimalno šest krajnjih korisnika kojima će se na taj način osigurati besplatna pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pri oblačenju i svlačenju, brizi o higijeni, u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, pomagala i sl…). Pružat će im se i podrška kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, a s radom su započeli danas, 3. lipnja.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content