Potpisani Ugovori o radu s pružateljicama pomoći u sklopu projekta „Slatino, zaželi II!“

Odluka o poništenju natječaja za zakup poslovnog prostora u zgradi Hrvatskog doma u Slatini
13.10.2022.
Osječki Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Slatini upriličio svečani prijam za studente prve godine izvanrednog Sveučilišnog studija Ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja u akademskoj 2022./23. godini
14.10.2022.
Odluka o poništenju natječaja za zakup poslovnog prostora u zgradi Hrvatskog doma u Slatini
13.10.2022.
Osječki Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Slatini upriličio svečani prijam za studente prve godine izvanrednog Sveučilišnog studija Ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja u akademskoj 2022./23. godini
14.10.2022.

Potpisani Ugovori o radu s pružateljicama pomoći u sklopu projekta „Slatino, zaželi II!“

Danas je u maloj vijećnici Grada Slatine gradonačelnik Denis Ostrošić potpisao 21 Ugovor o radu sa ženama koje će u sklopu projekta „Slatino, zaželi II!” (UP.02.1.1.16.0147) pružati pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Posjetimo, Grad Slatina potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za projekt Slatino, zaželi II!. Partneri na projektu jesu Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. prema pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program za zapošljavanje žena – faza III. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.038.280,00 kn (137.803,44 €) što je ujedno i ukupni iznos bespovratnih sredstava. EU navedeni projekt sufinancira u 85% iznosu dok preostalih 15% sufinancira RH. Razdoblje provedbe projekta je od 22.8.2022. do 22.4.2023. godine.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih/ranjivih žena čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života starijih i/ili nemoćnih osoba na području Grada Slatine. Kroz projekt će se zaposliti 21 žena te će se pružati usluge za 126 krajnjih korisnika.  

Na početku sastanka okupljene žene pozdravili su voditeljica projekta Marija Fumić i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji ih je tom prigodom ukratko upoznao s projektom budući da su uz žene koje su već bile uključene u projekt „Slatino, zaželi!” zaposlene i neke nove. Istaknuo je zadovoljstvo što se projekt nastavlja u nadi da ćemo nakon ovoga koji traje samo 8 mjeseci dočekati i treći gradski projekt Zaželi. Ujedno je naglasio kako je vrlo bitno odmah na početku razjasniti sve nejasnoće.

– Drago mi je što će naši korisnici sada ponovno imati vašu pomoć na koju su se navikli kroz prvi naš Zaželi, i bez nje im je bilo doista teško proteklo razdoblje. Vaš odnos s korisnicima je vrlo bitan. Pokušajte ih osluškivati te na najbolji mogući način uskladiti njihove želje i potrebe s vašim obvezama prema njima, tako da poštujete same sebe, a onda i korisnika kojemu trebate pružiti pomoć. Budite otvoreni jer prije svega ti ljudi trebaju razgovor, a vi ćete biti njihova veza s društvenom zajednicom.

Ne sumnjam da ćete se snaći i da će ova suradnja biti uspješna na obostrano zadovoljstvo, jer cilj ovoga projekta je da pomognemo i budemo na raspolaganju onima kojima je pomoć zaista potrebna,  zaključio je gradonačelnik Ostrošić, te se ujedno zahvalio djelatnicima Grada Slatine i Gradske razvojne agencije Slatine koji su svojim zalaganjem omogućili da Grad Slatina novi projekt Zaželi dobije u prvom krugu i stoga je među prvim gradovima, općinama i ustanovama u Hrvatskoj kojima je odobren nastavak ovoga projekta.

Nakon potpisivanja ugovora održan je prvi radni sastanak gdje je voditeljica projekta Marija Fumić detaljnije upoznala žene s njihovim pravima i obvezama za vrijeme trajanja projekta.

Svaka zaposlena žena dobit će minimalno šest krajnjih korisnika kojima će se na taj način osigurati besplatna pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pri oblačenju i svlačenju, brizi o higijeni, u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, pomagala i sl…). Pružat će im se i podrška kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. 

Za sutra, 14. listopada 2022. godine zakazana je početna konferencija projekta „Slatino, zaželi II!”, a žene će s radom započeti u ponedjeljak, 17. listopada 2022. godine. (www.radioslatina.hr)

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Slatine.


Skip to content