Potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava s predstavnicima slatinskih udruga

Grad Slatina s 200.000 kuna po prvi puta sportskim klubovima pomaže rad s mladim sportašima
13.05.2021.
Gradonačelnik upriličio još jedan susret s poduzetnicima grada Slatine
13.05.2021.
Grad Slatina s 200.000 kuna po prvi puta sportskim klubovima pomaže rad s mladim sportašima
13.05.2021.
Gradonačelnik upriličio još jedan susret s poduzetnicima grada Slatine
13.05.2021.

Potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava s predstavnicima slatinskih udruga

Na temelju Odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za financiranje i ugovaranje programa i projekata udruga sredstvima proračuna Grada Slatine, a  prema prijedlogu stručnog Povjerenstva, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić donio je Odluku o odobravanju financijskih sredstava za financiranje programa i projekata udruga za 2021. godinu.

Financiranje udruga za 2021. godinu, provodi se kroz četiri kategorije, tako da je Grad Slatina odobrio sredstva za udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata u ukupnom iznosu od 97.000,00 kuna, za udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite 84.529,00 kuna, za udruge u kulturi 86.500,00 kuna, te za udruge iz ostalih društvenih djelatnosti u ukupnom iznosu od 103.000,00 kuna.

Tim povodom jučer je u Hrvatskom domu u Slatini upriličeno potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga kojima su odobrena financijska sredstva iz gradskog proračuna, no ove su godine zbog situacije s koronavirusom predstavnici udruga pozvani u nekoliko različitih termina kako bi se izbjeglo veliko okupljanje. Svi oni koji iz nekog razloga nisu stigli na potpisivanje ugovora to će učiniti u narednim danima u Gradskoj upravi.

Tom je prigodom gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić istaknuo dobru suradnju Grada s udrugama koje djeluju na slatinskom području te će ovim sredstvima moći ostvariti odobrene projekte u ovoj godini s nadom da će se situacija s epidemijom normalizirati u čemu znatnu ulogu ima što veća procijepljenost.

Potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i stručna suradnica za društvene djelatnosti Sanja Valent.

U ime svih udruga na odobrenim sredstvima Gradu Slatini se zahvalio predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš te istaknuo zadovoljstvo potpisivanjem ugovora osobito što je ZUiČ HVIDR-a VPŽ u prošlim mandatima u Slatini dobivala izrazito malo sredstava za svoj rad.

– Ova vlast na čelu s gradonačelnikom Ostrošićem je prepoznala rad naše HVIDR-e i znatno pojačala sredstva za projekte kojima kroz razne aktivnosti, manifestacije, memorijale, utrke, vožnje…, puno polažemo na grad Slatinu koji je dao veliki obol u Domovinskom ratu, iako ne smijemo zapostaviti ni Orahovicu i Viroviticu. Iako smo županijska udruga imamo izuzetnu suradnju s Gradom Slatinom i neizmjerno smo zahvalni na svoj potpori koju nam pruža. Ove smo godine s obzirom na okolnosti uspjeli organizirati memorijalnu vožnju  1. svibnja povodom obljetnice Bljesak koju je također Grad Slatina sufinancirao, jer svaka aktivnost ima određene troškove. Isto tako se nadam da će i svi ostali prepoznati rad, ne samo županijske HVIDR-e i biciklističke ekipe VBR, već i drugih braniteljskih, kao i ostalih udruga koje djeluju na slatinskom području te ih financijski podržati, – rekao je Bubaš te izrazivši nadu da će ova godina biti uspješnija od prošle.

– Mi smo temelj one vrijednosti Domovinskog rata i uvijek napominjem da smo jedini koji smo još na braniku tog sjećanja na naše poginule hrvatske branitelje i ako se braniteljskim udrugama ne budu davala sredstva za rad, sjećanja na Domovinski rat lagano će otići u zaborav, – zaključio je Bubaš.

Ove su godine financijska sredstva odobrena sljedećim udrugama:

Udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

Hrvatski časnički zbor Grada Slatine, HVIDRA Slatina, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica,  Udruga maratonaca VPŽ „Glasnici istine“, Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ, ZUiČ HVIDR-a VPŽ, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata VPŽ, GO UHDDR Grada Slatine i UHDVDR Ogranak grada Slatine.

Udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite

Udruga umirovljenika Slatina, Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina, Udruga osoba s invaliditetom Slatina, Dijabetička udruga Slatina, Društvo multiple skleroze VPŽ, Organizacija slijepih VPŽ i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.

Udruge u kulturi

Ogranak Matice hrvatske Slatina, Gradska glazba Slatina, Gradsko pjevačko društvo „Zrinski“ Slatina, Slatinski likovni klub i HKUD Dika Slatina.

Udruge iz ostalih društvenih djelatnosti

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina, Udruga ratnih veterana „Hrvatski domobran“ Slatina, Moto klub „SPEED“ Slatina, Udruga pčelara „LIPA“ Slatina, Udruga MOTIV Slatina, AUM Slatina, Udruga za obrazovanje i održivi razvoj UZOOR, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Slatina i Društvo informatičara slatinskog kraja DISK.
(www.radioslatina.hr)

 

Skip to content