Potpisan Ugovor o izradi projektne tehničke dokumentacije za financiranje iz EU za Aglomeraciju Slatina

Proglašeni najčitatelji Gradske knjižnice Slatina
27.08.2015.
Kafići rade produženo za Dan grada
28.08.2015.

Potpisan Ugovor o izradi projektne tehničke dokumentacije za financiranje iz EU za Aglomeraciju Slatina

U nazočnosti gradonačelnika Ivana Roštaša i članova Projektnog tima za pripremu projekta Aglomeracije Slatina za financiranje iz EU fondova, u Gradskoj upravi Grada Slatine Miran Janečić, direktor gradske tvrtke Komrad d.o.o. Slatina i Pavel Kocůr, prokurist tvrtke PROVOD – inženjersko društvo d.o.o. Usti nad Labem iz Republike Češke, potpisali su Ugovor o izradi projektne tehničke dokumentacije za financiranje iz EU za Aglomeraciju Slatina.
Tvrtka Provod nositelj je najpovoljnije ponude odabrane na provedenom javnom nadmetanju, a predstavlja zajednicu ponuditelja s tvrtkama Prongrad biro d.o.o. iz Zagreba, Eurovision d.o.o. iz Zagreba, IDT-inženjering d.o.o. iz Osijeka, s podizvoditeljem za geodetske poslove MIG d.o.o. iz Slavonskog broda. U ovim tvrtkama angažirano je više od 50 inženjera, iskusnih stručnjaka koji ovaj vrlo zahtjevan projekt planiraju realizirati u zadanom roku do kraja lipnja iduće godine. Vrijednost ugovora iznosi 3.212.800,00 kuna, a financira se 85 posto iz EU sredstava i 15 posto iz sredstava Komrada osiguranih iz naknade za razvoj.
Ovim ugovorom obuhvaćena je izrada sljedeće projektno-tehničke dokumentacije:
– projekt za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda,
– projekti za nedostajuću kolektorsku i uličnu kanalizacijsku mrežu u Slatini i prigradskim naseljima, kao i za rekonstrukciju kanalizacijskog sustava središnjeg dijela Slatine,
– projekt vodoopskrbnog sustava za Ivanbrijeg i Golenić (za Lukavac projekt je već ranije ugovoren),
– projekt rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava u središnjem dijelu Slatine,
– projekt dodatne vodospreme kapaciteta 1000 m3.
Po potpisivanju ugovora održan je i prvi radni sastanak na kojem su projektanti upoznati s dosadašnjim rezultatima Studije izvodljivosti, čija je izrada u poodmakloj fazi te je dogovorena dionica koja prva kreće u geodetsko snimanje i pripremu idejnog rješenja, a riječ je o trasi Ulica Matije Gupca – spojna makadamska cesta – Ulica Vladimira Nazora – lokacija budućeg pročistača.
Gradonačelnik Ivan Roštaš poželio je svima uspješan rad te istaknuo spremnost Gradske uprave, kao i županijskih ureda, javnih tvrtki, katastra i gruntovnice za pomoć u prikupljanju potrebnih dokumenata i ulaznih podataka u cilju realizacije projektno tehničke dokumentacije u zadanom roku.

no images were found

Skip to content