Posljednje vozilo za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje područja grada Slatine i prigradskih naselja stiglo u Slatinu

Gradonačelnik upriličio još jedan susret s poduzetnicima grada Slatine
13/05/2021
U Slatini predstavljen projekt „Revitalizacija Parka 136. slatinske brigade“
14/05/2021

Posljednje vozilo za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje područja grada Slatine i prigradskih naselja stiglo u Slatinu

Danas je u prostoru Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti održana primopredaja posljednjeg vozila za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje područja grada Slatine i prigradskih naselja, u okviru projekta „Izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Slatina“.

Primopredaji su nazočili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, direktor tvrtke Komrad Mato Miličić, pročelnik Odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić, tehnički direktor tvrtke Komrad Antun Srbić, pomoćnik direktora za provedbu projekata, financijsko praćenje projekata i informiranje u Komradu Dario Vrbaslija, te predstavnici tvrtke Gradatin Stipe Bilić i Ivan Rončević koji je gradonačelniku i predao ključeve vozila.

Isporučeno je Specijalno vozilo zapremnine 7m3 za održavanje sustava odvodnje vrijedno 1.912.680,00 kuna te se time zaključio Ugovor o nabavi opreme za održavanje sustava odvodnje unutar projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatine.

Nabava opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe ukupne vrijednosti 3,84 milijuna kuna dio je aktivnosti projekta Izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Slatina čiji je korisnik Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti. Ovaj projekt aglomeracije vrijedan je 266,5 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi iznose 213,4 milijuna kuna od čega 152,5 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Preostalih 60,8 milijuna kuna u projektu osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 26,3 milijuna kuna) te Grad Slatina (8,1 milijuna kuna).

Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i odvodnje te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na područje grada Slatine i okolnih naselja (Kozice, Markovo, Medinci, Novi Senkovac, Bakić, Sladojevci i Lukavac). Realizacijom ovoga projekta omogućit će se priključivanje novih korisnika na sustav vodoopskrbe i odvodnje te smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu.

Opći ciljevi projekta su smanjenje regionalnih razlika u Hrvatskoj, kroz doprinos socijalnoj stabilnosti kroz izgradnju infrastrukture i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, poboljšana odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda na vodoopskrbnom sustavu na uslužnom području tvrtke Komrad d.o.o. Slatina, provedba obveza propisanih u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU te provedba pravne stečevine EU u dijelu koji uređuje upravljanje vodama, poglavito Direktivom o odvodnji i pročišćavanju komunalnih otpadnih voda (91/271/EEC).
(www.radioslatina.hr)

Skip to content