Poplavno nevrijeme zahvatilo Slatinu

Djeca DV „Zeko“ obilježila Hrvatski olimpijski dan
11.09.2014.
Održan 8. kup ZNG Slatina u lovu ribe
13.09.2014.

Poplavno nevrijeme zahvatilo Slatinu

U noći sa srijede na četvrtak, 10./11. rujna, grad Slatinu i prigradska naselja zahvatilo je jako kišno nevrijeme koje je prouzročilo poplave u Stublovačkoj ulici, Ulici Matije Gupca, Vinogradskoj, Ksavera Šandora Đalskog, Nikole Šubića Zrinskog, Kralja Tomislava, Ivane Brlić Mažuranić i nekoliko drugih ulica i odvojaka, te u Sladojevačkom Lugu, Kozicama, Sladojevcima i Lukavcu.

Oborinska voda tom prilikom oštetila je dijelove gradske komunalne infrastrukture, a poglavito ceste te okućnice i vrtove u vlasništvu građana. Već drugi put, u nešto više od mjesec dana, grad Slatina i Slatinčani imaju poteškoće s ekstremno jakim kišnim oborinama, što je iziskivalo veliki angažman slatinske Javne vatrogasne postrojbe, komunalne tvrtke Slatina KOM d.o.o., te gradskog komunalnog osoblja. Sa svrhom sanacije šteta i preventivnog djelovanja na teren su izašle i ekipe Hrvatskih voda iz Donjeg Miholjca i Virovitice.

Prema najavama prognostičara, na slatinskom se širem području u iduća dva dana očekuje novi nalet, vjerojatno i jače kiše stoga se apelira na građane i vozače motornih vozila za pojačan oprez i izbjegavanje kretanja bez prijekih potreba. (slatina.hr)

Skip to content