Ponovno prekinut rad 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine, traži se tematska sjednica zbog novonastale situacije u Gradu

Gradonačelnik.hr: Preko sto gradova 2022. povećalo izdvajanja za vrtiće, neki i za 50 posto! U top 10 i Grad Slatina
16.11.2023.
Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić obišao Zimsku službu Slatina koma
17.11.2023.
Gradonačelnik.hr: Preko sto gradova 2022. povećalo izdvajanja za vrtiće, neki i za 50 posto! U top 10 i Grad Slatina
16.11.2023.
Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić obišao Zimsku službu Slatina koma
17.11.2023.

Ponovno prekinut rad 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine, traži se tematska sjednica zbog novonastale situacije u Gradu

Danas (četvrtak) je u gradskoj vijećnici u zgradi Hrvatskog doma u Slatini održan još jedan pokušaj nastavka 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine no ista nije održana onako kako je planirano zbog novonastale situacije u Gradu.
Tako se na samom početku gradskim vijećnicima, njih 12 koliko ih je prisustvovalo sjednici i široj javnosti koja je istu pratila putem izravnog prijenosa u eteru Radio Slatine, obratio obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić koji je tu dužnost preuzeo danas, 16. studenog, nakon što je dosadašnji gradonačelnik Denis Ostrošić s jučerašnjim danom podnio ostavku.  
Tom ih je prigodom ukratko upoznao s nekoliko informacija vezanih uz jučerašnje odstupanje gradonačelnika Ostrošića i njegovim „potezima“ prije odlaska s dužnosti, te istaknuo kako je tom prigodom razriješio dužnosti gradske pročelnike i rasporedio ih na neka druga radna mjesta.
Budući da nije, kako je naglasio, stigao imenovati nove pročelnike istaknuo je kako je na raspolaganju za pitanja gradskih vijećnika koja su ostala otvorena na započetom „aktualcu“ ove sjednice, te zamolio da odgovore pošalje u pisanom obliku ukoliko ih ne bude znao na samoj sjednici.

Potom je u ime Kluba vijećnika SDP-Fokus riječ preuzela vijećnica Ksenija Plantak te umjesto postavljanja pripremljenih pitanja za 13. sjednicu pročitala priopćenje kojim spomenuti Klub vijećnika traži odgodu ove sjednice i sazivanje tematske sjednice zbog izvanredne situacije u Gradu Slatini.
Naglasila je kako javnost ne zna cijelu istinu i okolnosti koje su do svega ovoga dovele, a trebala bi znati, te je uputila apel novom gradonačelniku Iliji Nikoliću da ne skriva informacije od javnosti niti da na bilo koji način štiti bivšeg gradonačelnika ukoliko postoje bilo kakve sumnje na nepravilnosti ili su pokrenute određene istražne radnje. Na kraju izrečenog priopćenja Klub vijećnika SDP-Fokus predložio je reviziju Ministarstva financija za 2022. i tekuću godinu.

U ime Kluba vijećnika HDZ-HSLS na cjelokupnu situaciju nadovezao se vijećnik Igor Fazekaš koji je i ovom prigodom ukazao na probleme i nepravilnosti u posljednjih 6,5 godina rada gradske vlasti koju je predvodio Denis Ostrošić. Tom je prigodom istaknuo kako nije on kriv za sve, već optužio Domovinski pokret koji je, kako je rekao, između ostaloga uvelike opstruirao i rad Gradskog vijeća. Također je predložio prekid ove sjednice i sazivanje tematske kako bi se razjasnile neke stvari i napravila kvalitetna primopredaja.
Na kraju je predložio novom obnašatelju dužnosti gradonačelnika i predsjedniku slatinskog Domovinskog pokreta Iliji Nikoliću da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika, ali da daju ostavku i svi gradski vijećnici te da se ide u nove izbore.

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić potom je naglasio kako Grad nije u „kolapsu“, da će se primopredaja obaviti idući tjedan te da je priprema dokumentacije u tijeku. Osvrnuo se na revizijski nalaz koji su dobili na uvid svi gradski vijećnici te podsjetio kako je isti za razdoblje do 2021. godine kada na vlasti nije bio Domovinski pokret te da se za isti ne može tražiti njegova odgovornost.

Zaključio je kako će nakon obavljene primopredaje upoznati vijećnike s preuzetom dokumentacijom i zatečenom situacijom te se neće ništa skrivati, a da njegova odgovornost počinje 16.11.2023. godine.

Uslijedila je stanka od pet minuta na kojoj su se predstavnici klubova vijećnika konzultirali s predsjednikom Gradskog vijeća Tomom Tomićem koji je potom pročitao novi dnevni red 13. sjednice u sklopu kojega je dogovoreno kako će se odgovori na preostala pitanja vijećnika pripremljena za aktualni sat dostaviti pisanim putem te se zbog funkcioniranja Gradske knjižnice i čitaonice Slatina prešlo na 9. i 10. točku dnevnog reda.

Tako su gradski vijećnici jednoglasno izglasali Odluku o razrješenju ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Nede Mađarac, kao i Odluku o imenovanju v.d. ravnatelja iste.
Na tu je dužnost imenovan Srđan Đuričić koji će obavljati do imenovanja ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Slatina temeljem raspisanog natječaja.

Potom je predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić ponovno prekinuo rad 13. sjednice te zakazao njezin nastavak za ponedjeljak, 27. studenog u 17 sati.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content