Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana neovisnosti
07/10/2018
Sadnjom cvijeća slatinski zeleni otoci dobili boje jeseni
09/10/2018

Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Hrvatska danas slavi Dan neovisnosti, državni blagdan kojim se obilježava spomen na odluku Hrvatskog sabora kojom su raskinute sve državnopravne veze s Jugoslavijom.
Spomen je to na 8. listopada 1991. kada je Sabor jednoglasno donio odluku da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim poginulima za Domovinu Hrvatsku, odali su predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata predvođeni predsjednikom Odbora za hrvatske branitelje Slatina i glasnogovornikom Koordinacije braniteljskih udruga grada Slatine Ilijom Nikolićem, zatim izaslanstvo Grada Slatine predvođeno gradonačelnikom Denisom Ostrošićem sa suradnicima i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Slatine Dariom Vrbaslijom, u ime Virovitičko-podravske županije, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, načelnik PP Slatina Krunoslav Sertić, te predstavnici Udruge Hrvatski domobran.

Vijenci su nakon Spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade položeni i kod Križa mučenika na slatinskom Gradskom groblju, a mirozov je na trubi odsvirao Domagoj Krpan.
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content