Poduzetnici se upoznali s natječajima za financiranje projekata, mjerama poticaja, pogodnostima…

U Slatini obilježen Svjetski dan svjesnosti o prijevremenom rođenju
21/11/2017
Pripreme za skijašku sezonu su u punom jeku
21/11/2017

Poduzetnici se upoznali s natječajima za financiranje projekata, mjerama poticaja, pogodnostima…

Povodom europskog tjedna malih i srednjih poduzeća, Gradska razvojna agencija Slatine – GRAS,  organizirala je  predavanje na temu „EU potencijali za poduzetnike“ i panel raspravu „Kreativnost kao pokretač ženskog poduzetništva“ koje su se održale danas  u Hrvatskom domu u Slatini.

Poduzetnike, obrtnike, OPG-ovce i ostale prisutne pozdravili su  Danijela Maravić, ravnateljica GRAS-a, i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je  predstavio  i gospodarsku situaciju  u kojoj se Slatina trenutno nalazi.

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine, Marin Kokorić upoznao je prisutne s mjerama poticanja poduzetništva koje Grad Slatine ima u planu za 2018. godinu, a među kojima su i sufinanciranje novog zapošljavanja, poticanje poduzetničkih aktivnosti u poduzetničkim zonama… Konkretne mjere s točnim iznosima sufinanciranja i kriterijima će biti poznate do  veljače 2018. godine do kada bi trebale biti usvojene.

Razvojnu agenciju VPŽ VIDRA-u predstavila je zamjenica ravnateljice Neda Martić pojasnivši što je najvažnije kod projekata – ideja. Također je naglasila kako su vrata regionalne razvojne agencije uvijek otvorena te da poduzetnici mogu  doći i nenajavljeni svaki dan od 12-14 sati i raspitati se o mogućim načinima sufinanciranja projekata.

Okupljene je sa  Poduzetničkim inkubatorom  VPŽ upoznao direktor inkubatora Bojan Mijok naglasivši pritom sve pogodnosti koje inkubator pruža novim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije. Predstavljen je  i Panonski drvni centar kompetencija, odnosna predstavila ga je direktorica Ivana Filipović, također istaknuvši uspješne poduzetničke ideje koje su u njemu  počeli realizirati.

Zaposlenice GRAS-a  su potom predstavile aktualne javne pozive  za financiranje poslovanja poduzetništva i poljoprivrede te  ESIF zajmove za poduzetnike.

Voditelj HBOR-ovog  područnog ureda za Slavoniju i Baranju Boris Čagalj upoznao je okupljene s mogućim načinima kreditiranja poduzetnika i poljoprivrednika  kao i žena poduzetnica koje osigurava HBOR.

Na kraju događanja održana je i panel rasprava na temu  „Kreativnost kao pokretač ženskog poduzetništva“  sa panelistima: Elizabetom Falat Ileš – voditeljica ispostave HZZ-a Slatina, Dragica Lovrinović – obrt „Karla“, Sandra Jadek – obrt „Sandrini kolači“, Alenka Butorac – Šapica d.o.o., Maja Lazić – obrt Organica Vita i Senka Kovčić – brand Two Ass

(mt)

no images were found

 

Skip to content