Početak 2019. obilježen otvaranjem oftalmološke ambulante u Slatini

Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave – Energetska obnova zgrade uprave Grada Slatine
08.02.2019.
Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave – Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice Slatina
12.02.2019.
Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave – Energetska obnova zgrade uprave Grada Slatine
08.02.2019.
Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave – Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice Slatina
12.02.2019.

Početak 2019. obilježen otvaranjem oftalmološke ambulante u Slatini

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Grada Slatine i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije te gradskom sufinanciranju dolaska liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica u Slatinu, urološkoj, internističkoj i radiološkoj ambulanti od sredine siječnja ove godine pridružila se i oftalmološka, koja je na katu slatinskog Doma zdravlja, na usluzi pacijentima svake subote u terminu od 9 do 13 sati.  

Uz postojeću opremu Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, nabavljeni su novi oftalmološki aparati koji su nedostajali, te informatička oprema i uredski inventar, sredstvima Grada Slatine, koji je u ovaj projekt uložio preko 100.000 kuna kako bi nova ambulanta bila opremljena zavidno kvalitetnom opremom na korist svim građanima sa slatinskog područja budući da je do sada bilo otežano kvalitetno zbrinjavanje pacijenata zbog iznimno loše prometne povezanosti između Slatine, osobito slatinskih prigradskih naselja, i Virovitice, ali i velikih lista čekanja u virovitičkoj bolnici.

Zahvaljujući potpori Grada Slatine drago mi je da smo još jednog specijalistu „dovukli“ u naše malo mjesto, Slatinu, a u svesrdnoj suradnji s Općom bolnicom Virovitica od koje smo dobili dopusnicu, te će se pacijenti uz uputnicu dobivenu od liječnika opće medicine, naslovljenu na Opću bolnicu Virovitica, moći naručiti za termin u patronažnoj službi slatinskog Doma zdravlja i ona je važeća za pregled u oftalmološkoj ambulanti u Slatini, gdje će pacijent dobiti svu uslugu koju bi dobio i u virovitičkoj bolnici.“ – istaknuo je ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Ivica Fotez koji je danas poveo u obilazak novouređene oftalmološke ordinacije, slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića i vijećnika Gradskog vijeća Grada Slatine Dragana Jovanića.

Prema riječima dr. Foteza nova ambulanta radit će na primarnoj razini za pacijente starije od 6 godina na dalje, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, dok će se složeniji zahvati i dalje raditi u bolnici. Do sada su u slatinskoj ambulanti vrhunske oftalmološke specijalistice, dr. Zlatar i dr. Fett odradile dva termina, a i termini za slijedeće dvije subote su popunjeni te postoje naznake da će se u skladu s njihovim rasporedom dogovorit termini i preko tjedna.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jedne specijalističke ponude u Slatini, pohvalivši napore ravnatelja županijskog Doma zdravlja dr. Ivice Foteza kako bi ovaj projekt zaživio.
„Jako sam zadovoljan što je sam početak ove godine obilježen otvaranjem oftalmološke ambulante koja će uvelike biti od koristi građanima Slatine i prigradskih naselja koji će na taj način dobiti vrhunsku uslugu, a ujedno uštedjeti na putovanju do Virovitice. Vjerujem da će se susjedne općine također uključiti u rad ove ambulante kao što participiraju i za ostale specijaliste koji dolaze u Slatinu što će biti od velike pomoći i za njihove mještane.“ – rekao je gradonačelnik Ostrošić najavljujući uskoro sastanak s načelnicima općina Sopje, Čađavica, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin kako bi dogovorili daljnju uspješnu suradnju od zajedničkog interesa za buduće pacijente.  

Ovaj susret bio je ujedno prigoda i za obilazak novog rehabilitacijskog bazena u Slatini, u okviru županijskog Doma zdravlja koji će pacijentima omogućiti prijeko potrebnu hidroterapiju, a čije se otvorenje očekuje ovih dana.
Otvorenjem bazena znatno će se unaprijediti rad fizikalne terapije ne samo u Slatini već i široj okolici.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content