Pobjednici Festivala slatinskih talenata Tara, Dea, Mia i Ante

Šareni svijet ponovno razveselio najmlađe
24.08.2018.
Prvi dan obilježavanja Dana grada zaključen Čistom peticom
25.08.2018.

Pobjednici Festivala slatinskih talenata Tara, Dea, Mia i Ante

Nakon praktički godinu dana priprema, audicije, 32.glazbene radionice održane kroz četiri posljednja mjeseca, sinoć je zahvaljujući Društvu Naša djeca  i njezinim i više nego vrijednim članicama održan još jedan super uspješan Festival slatinskih talenata.

Festival su zajednički otvorili gradonačelnik Denis Ostrošić i dožupan Mario Klement uputivši pri tom čestitke Društvu naša djeca odnosno njegovoj predsjednici Snježani Pačarić na izuzetnom trudu kojeg ovo društvo ulaže u organizaciju ovako velikog  događaja namijenjenog najmlađima. Ovo treće izdanje Festivala održalo se je kao dio obilježavanja Grada Slatine, ali i dana Virovitičko-podravske županije, koji su i bili generalni sponzori istog. Festival je DND Slatina organiziralo u suradnji sa slatinskim osnovnim školama, dječjim vrtićima te Turističkom zajednicom grada čija je direktorica  Vanja Lazić također s nekoliko riječi pohvalila rad ovog vrijednog slatinskog društva. Predsjednica Pačarić iskoristila je priliku zahvaliti i gradu i županiji, ali i svoj djeci sudionicima, roditeljima, mentorima, glazbenom sastavu Čista petica koji je bio pratnja mladim izvođačima, ali i koji je aktivno sudjelovao na glazbenim radionicama pri pripremi za nastup djece sudionika festivala. Zahvalila je i svim posjetiteljima na podršci, te na kraju i Hrvatskom telekomu na ustupljenom prostoru za pripreme te stanarima obližnjih zgrada i kuća na strpljenju što su se brojne navedene pripremne radionice održavale u njihovoj blizini nekad i do dugo u noć.

Sam Festival potrajao je dobra dva sata. Dobro pripremljeni izvođači (bravo za mentorice!) redali su se otvorenom pozornicom na Trgu svetog Josipa nemalo puta izvukavši glasno odobravanje i ushit okupljene publike, a koje je bilo u pozamašnom broju, ne samo ispred pozornice već i po svim obližnjim slatinskim kafićima. Sveukupno je nastupilo 24 mlada izvođača, a najbolji su se birali u tri kategorije. Prosudbena komisija u sastavu Martina Tepeš, Siniša Ivček i Snježana Dupan Lovrić donijela je odluku da je pobjednica kategorije Niži razredi 1 – Tara Djokić. U kategoriji Niži razredi 2 pobjednicom je proglašena Dea Virovac dok su u kategoriji Viših razreda  proglašena dva najbolja izvođača, Mia Brezovčan i Ante Benković. Valja spomenuti i imena mentorica koja su pripremala djecu za nastup, a to su Sanela Tot, Tamara Dorić, Ivana Strupar, Gabrijela Baketa i Melita Čmarec. Osim mladih pjevača u tri navedene natjecateljske kategorije kojih je bilo 18, program su obogatili i predškolci u revijalnom početnom dijelu, te gosti festivala koji su nastupili prije samog čina proglašenja pobjednika.

Svi sudionici Festivala dobili su prigodne poklone dok su pobjednici po kategorijama kao nagradu dobili putovanju u Beč zabavnom parku Prater gdje će također ići i jedan dobitnik nagradne tombole, a čije će ime biti poznato 1.rujna kada će biti održano izvlačenje. (www.radioslatina.hr)

Skip to content