Pobjednici Festivala slatinskih talenata Tara, Dea, Mia i Ante

Šareni svijet ponovno razveselio najmlađe
24.08.2018.
Prvi dan obilježavanja Dana grada zaključen Čistom peticom
25.08.2018.
Šareni svijet ponovno razveselio najmlađe
24.08.2018.
Prvi dan obilježavanja Dana grada zaključen Čistom peticom
25.08.2018.

Pobjednici Festivala slatinskih talenata Tara, Dea, Mia i Ante

Nakon praktički godinu dana priprema, audicije, 32.glazbene radionice održane kroz četiri posljednja mjeseca, sinoć je zahvaljujući Društvu Naša djeca  i njezinim i više nego vrijednim članicama održan još jedan super uspješan Festival slatinskih talenata.

Festival su zajednički otvorili gradonačelnik Denis Ostrošić i dožupan Mario Klement uputivši pri tom čestitke Društvu naša djeca odnosno njegovoj predsjednici Snježani Pačarić na izuzetnom trudu kojeg ovo društvo ulaže u organizaciju ovako velikog  događaja namijenjenog najmlađima. Ovo treće izdanje Festivala održalo se je kao dio obilježavanja Grada Slatine, ali i dana Virovitičko-podravske županije, koji su i bili generalni sponzori istog. Festival je DND Slatina organiziralo u suradnji sa slatinskim osnovnim školama, dječjim vrtićima te Turističkom zajednicom grada čija je direktorica  Vanja Lazić također s nekoliko riječi pohvalila rad ovog vrijednog slatinskog društva. Predsjednica Pačarić iskoristila je priliku zahvaliti i gradu i županiji, ali i svoj djeci sudionicima, roditeljima, mentorima, glazbenom sastavu Čista petica koji je bio pratnja mladim izvođačima, ali i koji je aktivno sudjelovao na glazbenim radionicama pri pripremi za nastup djece sudionika festivala. Zahvalila je i svim posjetiteljima na podršci, te na kraju i Hrvatskom telekomu na ustupljenom prostoru za pripreme te stanarima obližnjih zgrada i kuća na strpljenju što su se brojne navedene pripremne radionice održavale u njihovoj blizini nekad i do dugo u noć.

Sam Festival potrajao je dobra dva sata. Dobro pripremljeni izvođači (bravo za mentorice!) redali su se otvorenom pozornicom na Trgu svetog Josipa nemalo puta izvukavši glasno odobravanje i ushit okupljene publike, a koje je bilo u pozamašnom broju, ne samo ispred pozornice već i po svim obližnjim slatinskim kafićima. Sveukupno je nastupilo 24 mlada izvođača, a najbolji su se birali u tri kategorije. Prosudbena komisija u sastavu Martina Tepeš, Siniša Ivček i Snježana Dupan Lovrić donijela je odluku da je pobjednica kategorije Niži razredi 1 – Tara Djokić. U kategoriji Niži razredi 2 pobjednicom je proglašena Dea Virovac dok su u kategoriji Viših razreda  proglašena dva najbolja izvođača, Mia Brezovčan i Ante Benković. Valja spomenuti i imena mentorica koja su pripremala djecu za nastup, a to su Sanela Tot, Tamara Dorić, Ivana Strupar, Gabrijela Baketa i Melita Čmarec. Osim mladih pjevača u tri navedene natjecateljske kategorije kojih je bilo 18, program su obogatili i predškolci u revijalnom početnom dijelu, te gosti festivala koji su nastupili prije samog čina proglašenja pobjednika.

Svi sudionici Festivala dobili su prigodne poklone dok su pobjednici po kategorijama kao nagradu dobili putovanju u Beč zabavnom parku Prater gdje će također ići i jedan dobitnik nagradne tombole, a čije će ime biti poznato 1.rujna kada će biti održano izvlačenje. (www.radioslatina.hr)

Skip to content