Paljenjem prve adventske svijeće započelo božićno vrijeme kroz „Advent u Slatini“

Tijekom manifestacije „Advent u Slatini“ sve su nedjelje sajamski dani
01.12.2023.
Prvi čovjek grada darivao mališane Zeke
06.12.2023.
Tijekom manifestacije „Advent u Slatini“ sve su nedjelje sajamski dani
01.12.2023.
Prvi čovjek grada darivao mališane Zeke
06.12.2023.

Paljenjem prve adventske svijeće započelo božićno vrijeme kroz „Advent u Slatini“

Paljenjem prve adventske svijeće započela je ovogodišnja manifestacija „Advent u Slatini“, a prvim ovogodišnjim pahuljama snijega slatinska je božićna priča pretvorena u pravu čaroliju.

Čarolija slatinskog Adventa nastavljena je otvorenjem Adventskog sajma u srcu grada obasjanog tisućama lampica.

Tako je posebno dekoriran prostor središnjeg gradskog parka u Slatini, osobito prostor na kojemu su smještene adventske kućice oduševio brojne posjetitelje kojima su se na samom otvorenju pridružili i domaćini slatinskog Adventa, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić, direktor Turističke zajednice Grada Slatine Jurica Bosak i direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj.

Upravo su se ove gradske institucije u suradnji s brojnim udrugama, klubovima, ustanovama i organizacijama potrudile pripremiti obilje zanimljivih, kulturnih, sportskih i drugih raznovrsnih sadržaja koji će potrajati sve do Nove Godine.

Uz otvorena ognjišta koja su pozivala svojom toplinom, zimske radosti koje je ponudio lagani snježni pokrivač i odličnu glazbenu atmosferu za koju se pobrinuo DJ SIC, bilo je tu za svakoga ponešto, te je sinoćnji moving kroz središnji gradski park i čarolijom obasjan tunel do adventskog sajma gdje su slatinski ugostitelji i obrtnici u svojim adventskim kućicama pripremili bogatu gastronomsku ponudu ali i druge zanimljivosti, pokazao koliko ljudima nedostaje ovakvih sadržaja.

Stoga će tijekom adventskog razdoblja svakoga petka, subote i nedjelje u večernjim satima na ovoj čarobnoj lokaciji posjetitelji moći pronaći Foto studio „Vesna“ vlasnice Vesne Tkalec koji će im osigurati nezaboravnu prigodnu adventsku fotografiju za dugo sjećanje.

Obrt „Dali“ Slađane Petrošević i ove će godine zasladiti blagdansku čaroliju prekrasnim licitarskim proizvodima i drugim slasticama među kojima su neizostavni medenjaci, kao i božićnim ukrasima od keramike.

Prekrasni mirisi Božića širili su se iz adventske kućice u kojoj se smjestio obrt Candles Tin, vlasnice Sanele Filipović koji je pripremio paletu mirisnih svijeća na temu Božića. Uz mirise i arome božićnih nota važno je napomenuti da su ove dekorativne svijeće izrađene od sojinog voska i eko fitilja, a prema želji kupaca mogu biti i personalizirane.

Bajkovitu božićnu priču osmislio je obrt OKI vlasnice Lidije Okolić koji je uz dekorativne blagdanske rukotvorine od prirodnih materijala poput božićnih ljestvi, različitih figurica i svijećnjaka, te drvenih ukrasa za vrata s božićnim motivima, u suradnji s Daisy balloonsom, koji ima balone i dekoracije za sve prigode, pripremio i kutak za fotografiranje inspiriran Disneyjevim Snježnim kraljevstvom.

Restoran Sequoia zamirišao je park finim langošicama i ukusnim kobasicama u pecivu, a u ponudi su i fritule, germ knedle i druge slastice, kao i niz bezalkoholnih pića i toplih napitaka poput kuhanog crnog i bijelog vina i čaja.

Slatinski adventski sajam ne bi bio potpun bez OPG-a Kufner vlasnice Marije Kufner koji je uz široku paletu svojih kvalitetnih vina koja posjetitelji mogu kušati u njima najdražoj varijanti, te uz kuhano vino, čaj i sokove, ove godine upotpunio ponudom rum-punča.

Tako će uz spomenutu bogatu eno-gastro i drugu ponudu u toplom blagdanskom okruženju, posjetitelje kroz četiri adventska vikenda, petkom i nedjeljom zabavljati DJ SIC pod čijom se krinkom Djeda Božićnjaka krije Davor Kušanić koji će se iz kućice Radio Slatine pobrinuti za odličnu glazbu uz najpoznatije božićne hitove.

Subote su rezervirane za koncerte popularnih lokalnih sastava, a neće nedostajati ni drugih sadržaja stoga ne propustite ovogodišnji „Advent u Slatini“, te još jednom podsjećamo na sva događanja kroz priloženi vizual, a kako je to bilo sinoć pogledajte u foto i video galeriji na www.radioslatina.hr. 

(www.radioslatina.hr)

 

plakat_advent

 

Skip to content