Ovoga vikenda Slatina gostuje na Murteru

Svečano otvorenje XXV. Dana Milka Kelemena 10. listopada
27/09/2019
Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za pripremu i provedbu postupka javne nabave “Izgradnja kolno-pješačkog mosta u Gornjem Miholjcu”
30/09/2019

Ovoga vikenda Slatina gostuje na Murteru

Nakon što su predstavnici općine Murter-Kornati posjetili Slatinu povodom Dana grada Slatine kada su i službeno načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić potpisali povelju prijateljstva, predstavnici grada Slatine uzvratili su danas prijateljski posjet.

Tako će se ovoga vikenda povodom obilježavanja Dana općine Murter-Kornati, na ovom predivnom otoku predstaviti i Slatina koju uz delegaciju Grada Slatine na čelu s gradonačelnikom Ostrošićem i zamjenicom Gradskog vijeća Grada  Slatine Martinom Tepeš, predstavljaju članovi Kulturno-umjetničkog društva Dika Slatina, predstavnici slatinske Turističke zajednice, Glazbene škole Milka Kelemena, Slatinskog informativnog centra te slatinski poduzetnici, predstavnici Vinarije Kufner vl. Damira Kufnera i Šapice vl. Alenke Butorac.

Program je započeo regatom „Malo latinsko idro“ i koncertom klape Bunari na Staroj rivi, te dočekom gostiju iz Slatine.

Sutra se program nastavlja marendom na Staroj rivi i sjećanjem na Željka Jerata, utemeljitelja i dugogodišnjeg predsjednika udruge Latinsko idro, te za života jednog od najaktivnijih promotora murterske baštine.

Potom će se na Staroj rivi po prvi puta održati natjecanje u armivanju brodova, odnosno opremanju broda za jedrenje, a tijekom poslijepodneva slijedi plovidba murtersko-betinskim akvatorijem. Višegodišnja je tradicija da Betinjani dan uoči Latinskog idra pripremaju užinu za gostujuće brodove iz Murtera, nakon koje se plovi natrag u Murter gdje će se u kino dvorani „Žut“ s početkom u 19 sati održati svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se između ostaloga održati i svečano potpisivanje povelje o bratimljenju s gradom Slatinom. Svečanost će svojim nastupom uveličati i kvartet gitara slatinske Glazbene škole Milka Kelemena uz vodstvo profesora Siniše Ivčeka.

KUD „Dika“ Slatina nastupit će na Trgu Rudina od 20 sati gdje će se predstaviti s pjesmama i plesovima slatinskog kraja. Ujedno će se na štandovima predstaviti  gastro ponuda slatinskog kraja, a program će se nastaviti nastupom klape Sebenico.

Finale Dana latinskog idra je u nedjelju, 29. rujna, a središnji događaj je regata koja starta u 15 sati.
Cjelodnevni program započinje ujutro od 9.30 sati dobrodošlicom na Staroj rivi, a završit će zabavnim programom uz klapu Rišpet.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content