Otvorena 10. slatinska mala scena POU Slatina

2. Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za 2023. godinu
13.10.2023.
XVI. Izmjena Plana nabave za 2023. – GRAD SLATINA
17.10.2023.
2. Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za 2023. godinu
13.10.2023.
XVI. Izmjena Plana nabave za 2023. – GRAD SLATINA
17.10.2023.

Otvorena 10. slatinska mala scena POU Slatina

Danas je u prepunoj kino dvorani u Slatini svečano otvorena 10. slatinska mala scena.

Projekt je to koji je i ove godine organiziralo Pučko otvoreno učilište Slatina uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Slatine s ciljem da se djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kroz kazališne predstave približi kazališna umjetnost.

Ovogodišnju Slatinsku malu scenu obogatit će pet izvrsnih predstava od 16. listopada do 7. studenog, a za sve predstave cijena ulaznice je 3,5 €.

Na prvoj od njih imena „Lav koji nije znao pisati“ u izvedbi Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka okupili su se oni najmlađi, polaznici slatinskih dječjih vrtića Zeko i Suncokret koje su na samom početku pozdravili ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić kojemu je i ove godine pripala čast otvoriti Slatinsku malu scenu.

– Prije svega čestitam Pučkom otvorenom učilištu na ovom malom jubileju, ali opet vrlo značajnom jer već 10 godina u ovaj „hram“ kulture donosi manifestaciju Slatinska mala scena. Drago mi je što je odaziv djece na predstave izvrstan, osobito što uz onaj zabavan one donose i edukativan sadržaj itekako važan za kulturni razvoj naših mališana, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić, te službeno otvorio ovogodišnju Slatinsku malu scenu.

– Ovogodišnja Scena nudi izvrstan program, te mi je drago što ima svoju publiku. To je pokazala već i ova prva predstava koja je odlično primljena i vjerujem da je to zapravo jedan dobar početak stvaranja kazališne publike od najmlađih dana, te da će ova manifestacija u budućnosti još više rasti, – rekla je s ponosom ravnateljica Fabric Fabijanac te dodala kako je tijekom svih ovih godina 16 tisuća djece sjedilo na stolicama u velikoj kino dvorani i uživalo u raznovrsnim predstavama.

Ovogodišnju Slatinsku malu scenu otvorilo je Dječje kazalište Branko Mihaljević iz Osijeka koje je oduševilo djecu izrazito smiješnom i avanturističkom pričom iz džungle.

Lava, odnosno zaljubljenog kralja životinja utjelovio je Gordan Marijanović, dok je pametnu i lijepu lavicu, kao i brojne druge životinje uprizorila Kristina Kovačević.

Tako su slatinsku pozornicu uz lava koji nije znao pisati i lavicu koja čak i knjige čita, okupirali majmun, nilski konj, smrdljiva buba (balegar), lešinar, žirafa i krokodil koji su kroz niz smiješnih prizora pokazali karakterne crte ljudi te zaljubljenog lava tjerale na rub očaja jer sam ljubavnim pismom nije znao izraziti osjećaje, ali to je na kraju učinio lavljom rikom.

Djeca su se izvrsno zabavila kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, te ples i pjesmu razigranih likova, a vrlo su rado i sami sudjelovali s prijedlozima kako lavici izraziti ljubav.

U okviru programa ovogodišnje Male scene, slatinska će publika moći uživati u još četiri predstave.

Tako će 18. listopada nastupiti Scena Gorica s predstavom Gospođica neću, koju će izvesti u čak tri termina od 9:30, 11 i 12:15 sati.

24. listopada od 11 sati na rasporedu je predstava Postolar i vrag Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca.

Sljedećeg dana, 25. listopada predstava Sve 5 Kazališne družine Smješko iz Zagreba igrat će se tri puta, od 9, 10:30 i 12 sati, dok je 7. studenog od 12 sati na rasporedu predstava Antički underground: Laž, istina i mit Kazališta Virovitica.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content