Otvoren Četvrti slatinski amaterski filmski festival – SLAFF

Obavijest o javnoj raspravi
08.12.2014.
Gradonačelnik Roštaš otvorio Filmski festival art kino Slatina
09.12.2014.

Otvoren Četvrti slatinski amaterski filmski festival – SLAFF

U Srednjoj školi Marka Marulića u prijepodnevnim satima održane su filmske radionice, a u primjereno uređenoj auli škole otvoren je Četvrti slatinski amaterski filmski festival SLAFF.

Profesor Dario Vrbaslija, koji od prvog festivala najaktivnije sudjeluje u njegovoj organizaciji, pojasnio je kako je odlučeno da se ovogodišnji SLAFF održi kao jedna od aktivnosti festivala koji je organiziralo Pučko otvoreno učilište u sklopu projekta prekoghranične suradnje.

SLAFF je zadržao svoje idejno rješenje i koncepciju promoviranja radova učenika osnovnih i srednjih škola na dokumentarnim i igranim amaterskim filmovima. Prve večeri festivala prikazano je pet kratkih dokumentarnih filmova. Kao i svih proteklih godina, i na 4. SLAFF-u prosudbena povjerenstva od prikazanih filmova u svakoj kategoriji odabiru jedan koji će biti nagrađen posljednje večeri festivala.

Najbolji dokumentarni film odabrat će povjerenstvo koje ove godine čine Petar Žarković kao predsjednik, Silvija Štimac, direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš i učenici Mateo Kuzmić i Manuela Radočaj. Večer je završila projekcijom filma Potraga za Sugar Manom. (radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content