Osnovana školska zadruga SŠ Marka Marulića ”Slatina”

Završna priredba predškolaca DV “Zeko”
30.05.2014.
Svjetski dan nepušenja obilježen u Slatini
31.05.2014.

Osnovana školska zadruga SŠ Marka Marulića ”Slatina”

Na saziv ravnatelja srednje škole Marka Marulića Slatina, Darka Špoljarića, održana je Osnivačka skupština školske zadruge “SLATINA”. Između nazočnih članova izabrani su članovi zadružnog odbora:
– Iz reda osoblja škole izabrani su nastavnici Miodrag Stojanović i Željka Venus,
– Iz reda učenika izabrani su Emica Puljek i Domagoj Nemet,
– Iz reda roditelja izabrana je gospođa Spomenka Tkalčević,
– Iz rada suosnivača izabrana je gospođa Biljana Frajhaut, predstavnica Mesoprerade d.o.o. Slatina,
– Iz reda jedinice lokalne samouprave izabrana je gospođa Vera Radaš , pročelnica službe za gospodarstvo i razvoj grada Slatine.

Za predsjednicu zadruge i stručnog voditelja izabrana je nastavnica Željka Venus, a za zamjenicu Biljana Frajhaut. Tajnicom zadruge imenovana je Ljiljana Kopić, koja će ujedno voditi ljetopis i matičnu knjigu zadruge. Na skupštini su donesena i potvrđena Pravila i Statut zadruge.

Rad Zadruge organiziran jer kroz 6 sekcija.

1. sekcija – Izrada rukotvorina ,voditelj – nastavnica Jasna Asić
– Izrada ukrasnih i uporabnih predmeta za potrebe škole i lokalne zajednice ( oslikavanje stakla, izrada ukrasne ambalaže, suvenira, predmeta od recikliranog papira … Razvijanje kreativnosti učenika, ljubavi prema tradiciji i kulturnoj baštini našeg kraja. Sudjelovanje na događanjima u školi i lokalnoj zajednici, na sajmovima, izložbama, smotrama..

2. sekcija – Slavonska kuhinja, voditelj – nastavnik, Alen Đurasek
– Istraživanje tradicijske prehrane našeg kraja, prikupljanje recepata i njihovog spravljanja, izrada kuharice, priprema obroka (za potrebite, sudjelovanje na događanjima i manifestacijama u školi i lokalnoj sredini)

3. sekcija – Slatinska kocka, voditelj – nastavnica Brigita Jurlina
– Istraživanje tradicijskih slatinskih kolača,prikupljanje recepata i njihovo spravljanje, sudjelovanje na događanjima u školi i lokalnoj zajednici, na sajmovima, izložbama, smotrama…

4. sekcija – Tehnika i ekologija, voditelj – nastavnik Miodrag Stojanović
– Prikupljanje neispravnih i dotrajalih elekrouređaja i baterija,priprema za njihovu reciklažu u suradnji sa Florom iz Virovitice,razvijanje ekološke svijesti učenika. Organiziranje izložbe starih računala i upoznavanje učenika s razvojem tehnike kroz povijest. Odražavanje računalnih mreža i računala u školi.

5. sekcija – Narodni plesovi, voditelj – nastavnik Dario Vrbaslija
– Istraživanje narodnih plesova našeg kraja, razvijanje i njegovanje kulturne baštine i tradicije našeg kraja. Razvijanje kreativnosti učenika, duhovne, materijalne i socijalne kulture. Sudjelovanje na događanjima i manifestacijama u školi i lokalnoj zajednici te na smotrama.

6. sekcija – Marketing,voditelj – nastavnica Željka Venus
– Razvijanje poduzetničkog duha učenika,upoznavanje knjigovodstvene dokumentacije. Prezentiranje i predstavljanje Zadruge(škola, lokalna zajednica i šira društvena zajednica). Priprema proizvoda za prodaju(izrada etiketa, ambalaže, pakiranja, promiđžbenog materijala, oglašavanje …). Sudjelovanje na sajmovima, smotrama i izložbama.

Cilj zadruge je okupiti što veći broj učenika,roditelja, nastavnika i vanjskih suradnika,razvijati inovativnost, poduzetnost, suradnički odnos, kreativnost, tjelesnu i duhovnu aktivnost ali i razvijati ljubav za kulturnu baštinu i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode i nasljeđa. Do sada pristupnicu za članstvo u zadruzi potpisalo je 76 članova.Svi koji ste zainteresirani za rad u zadruzi (učenici, nastavnici, roditelji i vanjski suradnici) javite se voditeljima sekcija. (ss-mmarulica-slatina.skole.hr)

Skip to content