OŠ Josipa Kozarca Slatina svečano proslavila 20. obljetnicu

16. ožujka u Slatini komemoracija povodom smrti Milka Kelemena
15.03.2018.
U Slatini održana komemoracija u spomen na Milka Kelemena
17.03.2018.

OŠ Josipa Kozarca Slatina svečano proslavila 20. obljetnicu

Povodom 20 godina postojanja i rada Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina cijeli ovaj tjedan kako u matičnoj tako i u područnim školama obilježava se Dan škole nizom različitih aktivnosti, radionicama za učenike, sportskim susretima, natjecanjima, kvizovima, izložbama…

Središnji događaj bila je svečana priredba učenika za roditelje i ostalo građanstvo pod nazivom “Iza ogledala”, održana 15. ožujka u prepunoj kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina.

Na početku priredbe su u kratkoj prezentaciji predstavljeni mnogobrojni šampioni školskih natjecanja u ovoj školskoj godini, budući su se učenici uspjeli plasirati iz baš svih nastavnih predmeta  na Županijska natjecanja, a gotovo iz svih su osvojili jedno od prva tri mjesta. Već su na školsku adresu stigle i prve pozivnice za Državnu razinu natjecanja iz Tehničke kulture, Matematike i Fizike.
Potom je uslijedio niz glazbeno-scenskih točaka koje su pripremili učenici razredne nastave iz matične, te područnih škola Donji Meljani, Sladojevci i Kozice.

Nakon pripredbe, u matičnoj školi održana je svečana sjednica Učiteljskog vijeća na kojoj je ravnateljica Ksenija Vujanović Juras pozdravila nazočne goste: gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića, predstojnicu Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije Sanju Bošnjak, župnika Župe sv. Josipa Dragana Hrgića, članove Školskog odbora i Vijeća roditelja, bivše djelatnike-umirovljenike, predstavnike institucija, udruga i ostale goste, te se istima zahvalila na dosadašnjoj uspješnoj suradnji u nadi nastavka iste.

Putem kratke prezentacije ravnateljica Vujanović Juras rezimirala je 20 godina rada škole, od same gradnje, prvog Školskog odbora, najboljih učenika generacija, do najvažnijih projekata i uspjeha učenika na natjecanjima.

“Proveli smo energetsku obnovu škole, provodimo međunarodne projekte, naša se vizija pod nazivom “Škola koju nosim u srcu” slaže sa osnovnim gledištima EU o kompetencijama koje se trebaju steći. Na tom tragu ovih smo se dana javili i na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovnja za uključivanje u eksperimentalni program “Škola za život” od slijedeće školske godine te se nadamo da će naša škola biti izabrana među 80 škola u RH koje će biti obuhvaćene ovim projektom”.– istaknula je ravnateljica Ksenija Vujanović Juras te iskoristila prigodu još jednom zahvaliti svim djelatnicima, učenicima, učiteljima, mentorima, ali i roditeljima koji su uložili izniman trud kako bi škola bila što uspješnija.
Uručene su zahvalnice svima koji su na neki način pomogli u radu škole, nakon čega je uslijedio domjenak uz vrlo uspješno posluživanje učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina i zabavu Old skull banda.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content