OŠ Eugena Kumičića u pilot projektu e-Škole

Javno nadmetanje za prodaju građevinskih parcela u Poduzetničkoj zoni Turbina 2
20.02.2015.
Postavljena stolarija i krov na PŠ G. Miholjac
20.02.2015.

OŠ Eugena Kumičića u pilot projektu e-Škole

Pet škola s područja Virovitičko-podravske županije sudjelovat će u pilot projektu e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola. To su Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice, OŠ Suhopolje te OŠ Eugena Kumičića Slatina. Riječ je o pilot projektu Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet i Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, kojem je cilj uspostava sustava kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola kroz razvoj digitalnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja, razvoj digitalnog sadržaja, opremanje škola IKT opremom, provedbu potrebnih infrastrukturnih radova vezanih za pristup Internetu te kroz razvoj usluga za transparentno poslovanje škola.

Interes škola za sudjelovanje u projektu bio je izuzetno velik – prijavilo se 705 škola, a u konačnici je izabrano njih 150. Cilj je bio izabrati reprezentativni uzorak od oko 10% škola u Republici Hrvatskoj. Škole su izabrane na temelju 5 kriterija: veličina škole, indeks razvijenosti, indeks stanja opremljenosti i iskustva u korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u školu , ocjene plana rada škola te ravnomjerne geografske zastupljenosti.

S područja Virovitičko-podravske županije interes za sudjelovanje u projektu iskazalo je ukupno 15 osnovnih i srednjih škola kojima je Virovitičko-podravska županija kao osnivač dala pozitivno očitovanje.

Kao podršku za uključivanje u navedeni projekt e-Škole, Virovitičko-podravska županija na čelu s županom Tomislavom Tolušićem, u pismu podrške iskazala je spremnost preuzimanja troška tehničke podrške, uspostavljanja infrastrukture kao i stavljanje na raspolaganje svojih kapaciteta.

Pilot projekt e-Škole poslužit će za testiranje organizacijskih i tehnoloških pretpostavki škola, kao i za podizanje kvalitete obrazovanja prilagodbom načina učenja novoj informatiziranoj okolini. (vpz.hr, carnet.hr)

Skip to content