OŠ E. Kumičića: Projektni tim projekta ICT4SCF posjetio o Hanover

Na inicijativu grada Slatine kod škole u Kozicama postavlja se semafor
12.03.2014.
Jan Mojzeš izborio plasman na državno natjecanje
13.03.2014.

OŠ E. Kumičića: Projektni tim projekta ICT4SCF posjetio o Hanover

U Hanoveru u Njemačkoj održan je međunarodni sajam CeBIT (Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation) koji je posjetio projektni tim projekta Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICT4SCF) te samim time uspješno realizirao još jednu u nizu projektnih aktivnosti.

Naime, projektna aktivnost „Posjet CeBIT sajmu“ planirana je u sklopu projekta ICT4SCF koji se sufinancira sredstvima europske unije (vrijednost projekta 204.224,23 eura) iz Europskog socijalnog fonda pri Daljnjem razvoji i provedbi hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, a u svrhu razvoja novih informatičkih kurikula temeljenih na uspostavljanju novih ishoda učenja u nastavi informatike.

CeBIT je svjetski najveći i najvažniji sajam koji se održava svake godine na površini od 450.000 kvadratnih metara koji posjeti oko 900.000 posjetitelja. CeBIT je prvi puta održan davne 1970. godine u hali broj 1 koja je u to vrijeme bila najveća izložbena hala na svijetu, ali ne kao samostalan sajam već u sklopu hanoverskog sajma. Osamdesetih godina informatičke tehnologije i komunikacije razvijaju se nevjerojatnom brzinom te sajam 1986. godine postaje samostalna izložba.
U sklopu projekta ICT4SCF nabavit će se informatička oprema koja je potrebna za nastavni proces te za provođenje projektnih aktivnosti pa je projektni tim posjetio sajam u svrhu pronalaženja najboljih i primjerenih rješenja IT tehnologija. (ms)

Skip to content