Opasnost od poledice na kolnicima i nogostupima, te odrona snijega s krovova

Održan sastanak predstavnika VPŽ, Vidre i LAG-a Marinianis
06.02.2014.
U nedjelju 23. veljače – 20. slatinske maškare
10.02.2014.
Održan sastanak predstavnika VPŽ, Vidre i LAG-a Marinianis
06.02.2014.
U nedjelju 23. veljače – 20. slatinske maškare
10.02.2014.

Opasnost od poledice na kolnicima i nogostupima, te odrona snijega s krovova

Svjedoci smo ćudljiva vremena u veljači, što može rezultirati pojavom kiše koja se ledi u dodiru s tlom, ali i naglim zatopljenjem. Iznenadna i mjestimična poledica na kolnicima i hodnim prometnim površinama uzrokovana izlijevanjem krovne vode iz cijevnih olučnih vertikala na javne površine, te snijeg, led i ledene sige svojim obrušavanjem s krovova zgrada na nogostupe mogu prouzročiti ozbiljne ozljede pa i znatno teža stradavanja prolaznika. Stoga, uz već uhodanu i redovitu gradsku zimsku službu čiji je realizator na nerazvrstanim cestama/gradskim ulicama, trgovima, nogostupima, parkiralištima, prolazima, prilazima i javnim stubištima – tvrtka Slatina KOM d.o.o. i zimsku službu Cestarije Slatina koja se skrbi o državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Grada Slatine, Komunalni odsjek Grada Slatine poziva i upozorava građane, institucije i pravne osobe općenito, na potrebu pojačane opreznosti i vlastite odgovornosti prigodom izlaska na ulicu i kretanja pješice ili automobilima po gradskim i prigradskim javnim prometnim površinama, jer su moguće opasnosti uistinu višestruke.

Vlasnike nekretnina na kojima su višestambene ili pojedinačne zgrade s kosim krovovima bez snjegobrana a nagnutima na i nad nogostupe i javna parkirališta posebno upozoravamo na njihovu odgovornost zbog opasnosti po život i zdravlje prolaznika i susjednu imovinu te ih pozivamo na to da se za skidanje opasnih i prijetećih krovnih naslaga snijega, leda i ledenica i sličnu pomoć obrate prvenstveno svojim upraviteljima zgrada ili pak izravno Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina na telefon 193.

Također, pozivamo i molimo građane da svaku uočenu opasnost od poledice, snijega, leda i ledenih siga odmah i bez odlaganja dojave telefonskim pozivom Centru 112 ili Policiji na broj 192 ili Hitnoj pomoći na telefon 194 ili gradskoj zimskoj službi pri tvrtki Slatina KOM d.o.o. na broj 400-481 ili komunalnom redaru Gradske uprave Grada Slatine na broj 099 216 43 49. Dojava se može obaviti i osobno, na adresama sjedišta navedenih ustanova i tvrtki. Građanima i pravnim osobama unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju, suradnji i pomoći. (slatina.hr)

Skip to content