U okviru projekta “Kultura u centru” priprema se Idejni projekt “Gradimo baštinu kroz sjećanja”

Mali bistričani sigurni na putu iz škole uz prijevoz autobusom
19.02.2018.
U tijeku pripreme za organizaciju Slatinskog proljetnog sajma
20.02.2018.

U okviru projekta “Kultura u centru” priprema se Idejni projekt “Gradimo baštinu kroz sjećanja”

U okviru projekta “Kultura u centru” – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi čiji je cilj razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora, 19. veljače su ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak sa kustosima muzeja Martinom Gavran i Srđanom Đuričićem, predsjednica Foto video kluba Slatina Nikolina Tomić, predstavnik GRAS-a Denis Rajić i predsjednik Udruge umirovljenika Slatina Vladimir Domić upoznali predstavnike Grada Slatine s Idejnim projektom koji ima radni naslov “Gradimo baštinu kroz sjećanja” u kojem je osnovna ideja da se na temelju baštine koja bi se prikupila i koju muzej ima složila priča o gradu Slatini, a koju bi prezentirali, ukoliko projekt prođe, kroz vodič kroz muzej i dokumentarni film.
Ideja je potaknuta na temelju posjete ministarstva kulture Slatini i njihove sugestije da se Slatina uključi u ovaj projekt.

Nositelj projekta je Zavičajni muzej Slatina, a partneri Grad Slatina i tri slatinske udruge: Foto video klub Slatina, Udruga Dani Milka Kelemena Slatina i Udruga umirovljenika Slatina.
U okviru projekta Grad Slatina bi pripremio Preglednik slatinskih udruga a koji će sadržavati podatke o članovima, aktivnostima, problemima…
Svi sudionici projekta također bi bili uključeni u planiranje i realizaciju projektnih aktivnosti gdje bi se između ostaloga organizirale edukacije kroz sedam radionica i predavanja.

Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga  za bespovratna sredstva u mogućem iznosu od 300.000,00 do 800.000,00 kuna otvoren je do 28. veljače do kada treba biti poslana sva projektna dokumentacija, a udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova.(www.radioslatina.hr)

no images were found

 

Skip to content