Održana završna konferencija projekta “Poduzetnik kroz cijeli život”

Poziv za dostavu ponude – izrada plana razvoja širokopojasnog interneta
14.07.2016.
Poziv na intervju
15.07.2016.
Poziv za dostavu ponude – izrada plana razvoja širokopojasnog interneta
14.07.2016.
Poziv na intervju
15.07.2016.

Održana završna konferencija projekta “Poduzetnik kroz cijeli život”

U restoranu UTZ Kontinental(Pinta) u petak 15. srpnja održana je završna konferencija projekta „Poduzetnik kroz cijeli život“. Tom prigodom ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatina, Danijela Maravić, održala je prezentaciju svih aktivnosti na projektu i rezultate projekta.

 „Ono što nam je ovaj projekt pokazao je prijeko potrebno održavanje potencijala od osnovnih i srednjih škola, dakle djece u određenom životnom dobu, pa preko srednjoškolaca i kasnije obrtnika i poduzetnika i naravno svih ustanova u sustavu tako da bismo stvorili određenu masu budućih obrtnika, odnosno budućih poduzetnika.“   – rekla je obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak.

„Vrlo važno je da se kroz taj projekt osnaže postojeći poduzetnici i obrtnici, a isto tako i mladi budući poduzetnici, da se educiraju i jednostavno da se pripreme za ono što ih čeka. Jer tržište svjetsko je nemilosrdno i danas se mora imati konkurentan proizvod i uslugu“ – rekao je gradonačelnik  grada Slatine Ivan Roštaš.

Zahvalnice za doprinos u projektu uručio je gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš. Za sudionike projekta iz OŠ E. Kumičića  zahvalnice je preuzela ravnateljica Božica Majhen, za sudionike projekta iz OŠ J. Kozarca  zahvalnice je preuzela ravnateljica Ksenija Vujanović-Juras, za sudionike projekta iz SŠ M.Marulića  zahvalnice je preuzeo ravnatelj Darko Špoljarić, za sudionike projekta iz Industrijsko obrtničke škole zahvalnice je preuzela voditeljica zadruge Natalija Vidak. Zahvalnice za doprinos dobili su i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, te zaposlenici Gradske razvojne agencije Slatina.

“Poduzetnik kroz cijeli život” je projekt vrijedan 201.158,21 kunu, a provodio ga je Centar za poduzetništvo Grada Slatine u partnerstvu sa Gradom Slatina, Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića, Srednjom školom Marka Marulića i Industrijsko-obrtničkom školom Slatina.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013” kojeg provodi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava zajedno sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Aktivnosti projekta bile su usmjerene osnaživanju poduzetnika Slatine pritom promovirajući važnost cjeloživotnog učenja za poduzetništvo i  istodobno promovirajući poduzetničku kulturu u školama, kroz učeničke zadruge. Ovaj projekt je još jedan primjer međusektorske suradnje, suradnje škola, jedinica lokalne samouprave, turističke zajednice grada Slatine i poduzetnika koji je rezultirao izradom“Slatinske košarice” – poklon paketom proizvoda slatinskih poduzetnika i učeničkih zadruga.

no images were found

Skip to content