Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Položeni vijenci povodom Dana Grada Slatine
31.08.2017.
Čestitka predsjednika Gradskog vijeća povodom Dana Grada Slatine
01.09.2017.
Položeni vijenci povodom Dana Grada Slatine
31.08.2017.
Čestitka predsjednika Gradskog vijeća povodom Dana Grada Slatine
01.09.2017.

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, u četvrtak 31. kolovoza,  povodom proslave Dana grada i 720. obljetnice prvog pisanog spomena Slatine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine.

Sjednici su prisustvovali saborski zastupnici Tomislav Žagar, Vesna Bedeković, Davor Bernardić, Miroslav Šimić, Domagoj Hajduković, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, predsjednik skupštine Virovitičko-podravske županije  Miran Janečić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa  zamjenicima Marijom Klementom,  Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, gradonačelnici prijateljskih mađarskih gradova Szigetvara Peter Vass i zamjenik gradonačelnika Szentlorinca Ferenc Gyetvan, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi,  gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenik gradonačelnice grada Orahovice i drugi uvaženi gosti.

Nakon himne i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata  i svim preminulim Slatinčanima prikazan je film „Slatina u srcu“  u režiji Felbar media.

Okupljenima se potom obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija.

„Nastavljajući posao svojih prethodnika želimo zajedno utjecati na smjer stvaranja povijesti našeg grada. Taj smjer nikako ne smije biti negativan. On mora biti pozitivan, entuzijastičan, poletan i inovativan jer samo tim smjerom oni koji dolaze poslije nas moći će ime Slatine izgovarati jednako ovako kako ga mi danas izgovaramo- s ponosom.“- rekao je Vrbaslija i čestitao Dan grada svim Slatinčanima.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić napomenuo je da se ovo kratko vrijeme od preuzimanja vlasti iskoristilo za upoznavanje sa izazovima, teškoćama i problemima s kojima se Slatina suočava i s kojima svakodnevno živi.

„Potencijali koje imamo su iznimni i stavljanje u funkciju svih resursa i kapaciteta naš je prioritet. Neumorno i nesebično usmjereni smo sve ovo vrijeme na kontakte s našim građanima, poduzetnicima i institucijama. Želimo se upoznati s novim inicijativama, projektima i programima što ih pokreću naši gospodarstvenici, obrtnici, poljoprivredna obiteljska gospodarstva i turistički djelatnici“- rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Okupljenima se prigodnim riječima  obratio te punu podršku novoizabranom vodstvu Grada Slatine dao župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović: „Zadaća je svih političkih struktura da, bez obzira na stranačke boje kojima pripadaju, njihovi dionici osmisle i realiziraju projekte i planove u funkciji razvoja ove sredine, u funkciji razvoja grada Slatine i dobrobiti svih njezinih građana. Služiti, a ne vladati često su riječi koje čujemo iz usta političara, ali bojim se mnogi od njih zaborave njeno značenje. I zato rekao bih budućnost mladih, otvaranje novih radnih mjesta, realizacija projekata koji donose gospodarski razvoj pitanja su koja su važnija od političkih opcija i osobnih interesa. Jedino takvim pristupom i zajedničkim djelovanjem možemo postići najbolje za Grad Slatinu  i najbolje za našu cijelu županiju.“- rekao je župan Igor Andrović.

Okupljenima su Dan Grada Slatine čestitali i prigodnim riječima obratili se saborski zastupnici Vesna Bedeković, Davor Bernardić i Tomislav Žagar.

„Pozivam vas idemo svi zajedno u suradnji dokazati umijeće mogućega i dokazati da svi zajedno Grad Slatinu možemo i dalje činiti dobrim gradom za življenje, mjestom ugodnog življenja i svi zajedno služiti narodu“ –rekla je saborska zastupnica Vesna Bedeković pritom čestitavši Dan Grada Slatine svim žiteljima.

„Slavonija je hrvatski problem, ali i hrvatsko rješenje. Slavonija je put za Hrvatsku. Ako uspije Slavonija uspjet će cijela Hrvatska. I zato vam želim da zajedno sa timom svojih suradnika na ambicioznom planu, koji ste radili i s kojim sam bio otprilike upoznat budete upravo heroji u miru i da omogućite ono čemu se najviše možete veseliti u životu, a to je kada prepoznate na osmijehu roditelja da su prepoznali smiješak bezbrižnog djeteta koje se igra u svom gradu i koje zna da će dočekati budućnost ovdje živjeti zajedno sa svojima u svom rodnom gradu.“- rekao je saborski zastupnik Davor Bernardić pridruživši se čestitkama.

Okupljenima se obratio i saborski zastupnik Tomislav Žagar:“Na ovom videu koji smo vidjeli prije sjednice vidi  se koje je najveće bogatstvo Slatine. A to su njeni ljudi. Njena mladost. Slatina ima povijesnu, prirodnu i kulturnu baštinu. Slatina ima ljude koji su navikli na poduzetništvo i koji i dan danas u ovim teškim situacijama se bore da bi opstali na tržištu, da bi bili konkurentniji u današnjem poslovnom svijetu. Ono što moramo svi zajedno učiniti,  ali svi zajedno doista, od Grada, Županije do Države moramo učiniti sve da bi omogućili svim onima koji se bave   poduzetništvom, posebno Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima,  da omoguće naš razvoj“

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija uručili su javna priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

Zahvalnice Grada Slatine dobili su Doroteja Santi, Martin Rukavina, Dragan Bačmaga, Đurđa Blašković, Zorislav Jelenčić, Marinela Zrinščak Begovac, Hrvatski Telekom d.d., Snježana Vereš, Iskra Maravić, tvrtka Zlatna nit d.o.o, tvrtka Anka d.o.o., SD d.o.o. i Željkica Gerenčir.

Srebrne plakate Grada Slatine dobili su Marijan Presečan, Ana Knežević, Željka Korlević, Margareta Bačura, Vesna Turk Štrajtenberger, tvrtka GREPO d.o.o i tvrtka Slavonski Hrast d.o.o.

Zlatna plaketa Grada Slatine dodijeljena je Jadranki Srdoč – za dugogodišnji profesionalni i volonterski rad na promicanju kazališne , novinarske i glazbene kulture te za istaknut nesebičan volonterski i humanitarni rad u mnogim udrugama. Zlatnu plaketu dobilo je i Kulturno umjetničko društvo „DIKA“ Slatina – u prigodi obilježavanja 50. godina rada, za izniman izniman doprinos očuvanju kulturne baštine slatinskog kraja te doprinos razvoju kulture i promidžbe Grada Slatine.  Najsjajniju plaketa dobio je i Petar Žarković – za dugogodišnju nesebičnu medijsku promociju značajnu za ugled i promidžbu Grada Slatine  te izniman doprinos srednjoškolskom obrazovanju i kulturnom stvaralaštvu.

Akademik Viktor Žmegač proglašen je počasnim građaninom Grada Slatine zbog izuzetnog doprinosa znanosti, kulturi i umjetnosti te promicanju imena Slatine u Hrvatskoj i svijetu. Akademik nije bio u mogućnosti prisustvovati dodjeli te će mu se Povelja o proglašenju počasnim građaninom kao i Ključ Grada Slatine uručiti naknadno. 

 

U ime dobitnika plaketa i priznanja okupljenima se prigodnim i veoma emotivnim govorom obratila i na priznanjima zahvalila Jadranka Srdoč.

Sjednicu su svojim glazbenim izvedbama uveličali Vokalno instrumentalni sastav Slavis, Mario Novaković i Ivana Miličić.

Svečana sjednica zaključena je prilogom o prvom pjenušcu proizvedenom u Slatini, a kojeg je pripremila ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak.

Okupljeni su potom imali priliku kušati slatinski pjenušac “Slatinski biser” čiju proizvodnju je ponovno pokrenula vinarija  „Stari podrum“.

Poslije sjednice osim kušanja pjenušca, okupljeni su se mogli uslikat sa grofovima te pročitati novi broj Slatinskog petka, koji će ponovno izlaziti na slatinskom području i to u obliku mjesečnog izdanja.(mt, Fotoggrafije: Robert Turkalj)

no images were found

Skip to content