Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Gradonačelnik Roštaš sa suradnicima položio vijence i odao počast palim braniteljima
01.09.2016.
Određena biračka mjesta za Grad Slatinu
02.09.2016.
Gradonačelnik Roštaš sa suradnicima položio vijence i odao počast palim braniteljima
01.09.2016.
Određena biračka mjesta za Grad Slatinu
02.09.2016.

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, u četvrtak 1. rujna,  povodom proslave Dana grada i 719. obljetnice prvog pisanog spomena Slatine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća grada Slatine.

Goste je na početku sjednice pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić.

Nakon projekcije filma koji je producirao Felbar studio, a kojim su prezentirani do sada završeni projekti u prošloj godini, okupljenima se obratio gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, koji je istaknuo najznačajnije projekte te se zahvalio svima koji su pomogli u njihovoj realizaciji.

Također je izrazio uvjerenje da će dosadašnja uspješna suradnja sa državnim institucijama jednako kvalitetno nastaviti i u budućnosti.

Okupljenima su se s prigodnim riječima obratili i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak te saborski zastupnik Josip Đakić ujedno čestitavši Slatinčankama i Slatinčanima Dan grada.

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić u svom obraćanju okupljenima naglasio je da će u narednom razdoblju, iz programa pomoći gradovima stradalim u Domovinskom ratu i narušenog gospodarstva,   ministarstvo regionalnog razvoja osigurati sredstva, a za Grad Slatinu će u tom programu biti osigurano približno 200 milijuna kuna s time da će se Slatina i dalje moći prijavljivati na sve druge EU projekte za koje pripremi dokumentaciju.
Sjednici su među brojnim uvaženim gostima  prisustvovali ministar Regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, saborski zastupnik Tomislav Žagar, pomoćnik ministra Pomorstva, prometa i infrastrukture Marijo Klement, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Vesna Bedeković, zamjenici županijske skupštine, delegacija prijateljskog grada Szigetvara na čelu sa gradonačelnikom, gradonačelnik Cszurgo-a sa suradnicima, načelnik PU Virovitičko-podravske Mirko Kostelac, načelnik PP Slatina Krunoslav Sertić,  načelnici Općina Sopje, Voćin, Mikleuš, Čađavica, Crnac, Suhopolje i brojni drugi uvaženi gosti.

Gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš i predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić uručili su dobitnicima javna priznanja Grada Slatine. Zlatna plaketa za dugogodišnji rad u području kulture i izniman doprinos promociji slatinske kulturne baštine te razvoju muzejske djelatnosti u Gradu Slatini dobila je Dragica Šuvak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina. Srebrnu plaketu za uspješno poslovanje  i izniman doprinos razvoju gospodarstva i zapošljavanja na području Grada Slatine  pripao je obrtu „HONEL“ Slatina; za 70-godišnji kontinuirani samoprijegoran rad u području društvene brige o umirovljenicima dobila je Udruga umirovljenika Slatina, a srebrnu plaketu dobio je i  Goran Loparac – za doprinos razvoju i promidžbi slatinskog nogometa te aktivnu suradnju s nogometnim klubovima.

Zahvalnice Grada Slatine dobili su Goran Draksler, Đorđe Stanisavljević, Fikret Balić, Barbara Čes, Una Maravić, Moto klub „Speed“, Dječji vrtić „Suncokret“, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i Obrt HGA.

U ime dobitnika plaketa i priznanja okupljenima se prigodnim govorom obratila i na priznanjima se zahvalila Dragica Šuvak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Grada Slatine.

Sjednicu su svojim nastupima uveličali Puhački orkestar Slatina, Gradsko pjevačko društvo “Zrinski”.

(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content