Održana redovna izvještajna Skupština HVIDR-e Slatina

Održana “Uskrsna slatka potraga” u Slatini
26.03.2016.
Održana izvanredna Skupština LAG Marinianisa
29.03.2016.
Održana “Uskrsna slatka potraga” u Slatini
26.03.2016.
Održana izvanredna Skupština LAG Marinianisa
29.03.2016.

Održana redovna izvještajna Skupština HVIDR-e Slatina

U Hrvatskom domu je, u subotu  26. ožujka, održana redovna godišnja izvještajna skupština Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Slatina.

Skupštinu su svojom prisutnošću uveličali i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, predsjednik županijske HVIDR-e Nenad Križić,  predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Marija Maračić te brojni drugi predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata sa područja Virovitičko-podravske županije.

Nakon usvojenog Dnevnog reda iznesena su izvješća o radu, financijsko izvješće te plan rada za 2016. godinu

Predsjednik HVIDR-e Slatina Mato Bubaš, u iznošenju izvješća o radu za 2015. godinu, naglasio je da se program udruge provodio kroz tri projekta: „Istina o pobjednicima“ , „Aktivni zajedno“ i „Jači od zaborava“. Uz ova tri projekta HVIDR-a Slatina uključivala se i u rad drugih udruga na njihove pozive.

Projekt „Istina o pobjednicima 2015.“ se provodi kontinuirano od 2012. godine, a njegov opći cilj je promicanje istine i vrijednosti Domovinskog rata i zaštita integriteta hrvatskih branitelja sa našeg područja.  Projekt obuhvaća niz aktivnosti grupiranih u dvije osnovne skupine: 1. Podizanje razine znanja i informiranosti o Domovinskom ratu u našem kraju- osobito kod učenika osnovnih i srednjih škola te druga- gdje je projekt uvršten u kurikulume škola, i pod broj 2. Podizanje razine informiranosti opće javnosti o Domovinskom ratu u našem kraju kroz niz aktivnosti obilježavanja važnih datuma. U 2015. godini 75 učenika slatinskih i okolnih osnovnih škola  je sudjelovalo u terenskoj nastavi koja je održana u sklopu projekta te su posjetili Zavičajni muzej i Spomen sobu za poginule u Domovinskom ratu. Projekt je također uključivao i  hodočašće u Voćin, a sufinancirali su ga  Ministarstvo branitelja, grad Slatina te općine Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Mikleuš.

Projekt „Aktivni zajedno 2015“ se provodi od 2005. godine, a obuhvatio je mnoge aktivnosti od sportskih događanja, hodočašća, sudjelovanje na aktivnostima u Zagrebu. Udruga je sudjelovala na mnogim hodočašćima u Vukovar, kolona sjećanja, u suradnji sa Glasnicima istine trčanjem je  povezan istok i zapad Virovitičko-podravske županije te mnoge druge aktivnosti.

Projekt „Jači od zaborava“  čiji je glavni cilj smanjiti posljedice socijalne isključenosti i preventirati istu kroz osiguranje  dostupnosti zdravstvenih, socijalnih, obrazovnih i drugih institucija korisnicima udruge. Tri put tjedno tijekom cijele 2015. godine u sklopu projekta otvoren je ured Udruge sa pripadajućim resursima koji su bili na raspolaganju članovima udruge.

Sva izvješća su prihvaćena jednoglasno, a na kraju skupštine okupljenima su se obratili gosti.

no images were found

Skip to content