Održana radionica “Plan razvoja poduzetništva u gradu Slatini“

Gradonačelnik Ivan Roštaš simbolično upalio prvu adventsku svijeću
28.11.2016.
Održana promocija filma “Ovčara – neispričana priča”
30.11.2016.

Održana radionica “Plan razvoja poduzetništva u gradu Slatini“

U organizaciji Gradske razvojne agencije grada Slatine (GRAS) i Grada Slatine, u utorak 29. studenog u prostorijama zgrade nevladinih udruga u Slatini, održana je radionica pod nazivom  „Plan razvoja poduzetništva u gradu Slatini“.

Gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš tom je prilikom naglasio da su ove godine usvojene Strategija razvoja grada Slatine i Strategija razvoja Lokalne akcijske grupe Marinianis za grad Slatinu i susjedne općine u kojima su određeni najvažniji ciljevi i akcijski plan razvoja gospodarstva:
„Najvažniji cilj nam je stvaranje uvjeta za postizanje konkurentnog gospodarstva. Drugi cilj nam je poticanje ruralnog razvoja i treći povećanje kvalitete života u gradu Slatini.“ – rekao je gradonačelnik Roštaš.

Također je naglasio da  Grad Slatina kontinuirano radi, u okviru svojih  ovlasti, na stvaranju boljih uvjeta za poduzetnike koji koriste nove tehnologije i nova znanja.

Radionicu je vodila ravnateljica Gradske razvojne agencije Danijela Maravić: „Želja nam je zapravo izgraditi konkretne mjere koje bismo mogli donijeti i koje bismo onda radili iduće godine“. Također je predstavila mogućnosti financiranja pojedinih projekata koji se očekuju u idućoj godini, a na koje bi se poduzetnici sa područja grada Slatine mogli aplicirati.

Radionici su prisustvovali slatinski poduzetnici koji su u konstruktivnoj raspravi imali priliku iznijeti probleme sa kojima se susreću u svom radu na području grada Slatine te na taj način sudjelovati i u stvaranju mogućih rješenja za te probleme.

Radionicu je prezentacijom pod nazivom „Financiranje malog gospodarstva, poljoprivrede i ESI projekata“ završio voditelj  Područnog ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju Boris Čagalj.

no images were found

Skip to content