Održana početna konferencija projekta “Revive” – za bolje sutra hrvanja u Slatini i Szigetvaru

Everest ’79 – predavanje o neponovljivoj pustolovini
02.09.2017.
U Vatrogasnom domu održana demonstracija streljaštva
02.09.2017.

Održana početna konferencija projekta “Revive” – za bolje sutra hrvanja u Slatini i Szigetvaru

U petak 1. rujna u restoranu UTZ Kontinental  Pinta održana je početna konferencija kojom je službeno započelo provođenje prekograničnog  projekta ‘’Revive’’.  Radi se o  projektu vrijednom 148.912, 87 eura  čiji je nositelj Hrvački klub Slatina, a koji je nastao uz svesrdnu pomoć Gradske razvojne agencije Slatine. Osim najtrofejnijeg  i  dugi niz godina najboljeg slatinskog sportskog kolektiva Hrvačkog kluba Slatine u provođenju projekta kao partner će sudjelovati Del Zselic Sport  hrvački klub iz mađarskog Szigetvara.

Svojim prisustvom početnoj konferenciji svoju podršku projektu dali su i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je pozdravio sve prisutne istaknuvši da će Grad i dalje podržavati rad hrvačkog kluba te zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak.

Danas je pak održana i prva aktivnosti  u okviru projekta. Riječ je o cjelodnevnom međunarodnom natjecanju u hrvanju za djevojčice turnir imena „Dan grada Slatine“.  U sklopu istog paralelno se odvijao i turnir za dječake.

Inače, EU ovaj projekt koji će se provoditi do 31. kolovoza iduće godine sufinancira sa 126.575,93 eura dok preostalih 14.622,24 eura pokriva Hrvački klub Slatina. Opći cilj ovog projekta je, kako ga je na početnoj konferenciji prezentirao Mario Petrak iz Hrvačkog kluba Slatine, organizacija međunarodnih natjecanja za djevojčice i dječake, te hrvačkih kampova, seminara i treninga , stvoriti zajednički proces koji bi osigurao kontinuitet učinkovite suradnje u graničnim regijama, a koji bi doprinio boljoj i učinkovitijoj suradnji dvaju prekograničnih hrvačkih klubova, Hrvačkog kluba Slatine i South – Zselic Sport Association iz mađarskog Szigetvara.

Osim spomenutog i danas održanog turnira za djevojčice, projektom  ‘’Revive’’ u narednih godinu dana u Slatini će biti organiziran seminar za trenere, biti će održana i  zajednička liga i za djevojčice i za dječake, kako u Slatini, a tako i u Szigetvaru, a u planu je i održavanje zajedničke hrvačke lige. ‘’Revive’’ će omogućiti i zajedničke sedmodnevne pripreme hrvačkih klubova iz Slatine, Szigetvara, ali i iz Kaposvara.

Zanimljiva stavka projekta je i nabava opreme i rekvizita kojom će se perjanica slatinskog sporta obogatiti novom strunjačom, utezima, lutkama, vrećama, štrikovima i ostalim hrvačkim ‘’alatima’’ koji će uvelike omogućiti dodatni razvoj ovog već kvalitetom i godinama postojanog slatinskog kluba, a koji svoje aktivnosti i rad bazira prvenstveno na mladima. Svega ovog ne bi bilo bez stručne pomoći GRASA – Gradske razvojne agencije Slatine, čije su djelatnice u potpunosti izradile ovaj projekt , a kojima su se i ovim putem, tijjekom početne konferencije zahvaliti slatinski hrvači. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content