Održana početna konferencija projekta ART CBC

Započela sadnja ljetnica na zelenim otocima
22.05.2014.
Uklanjanje stabala podiglo razinu sigurnosti posjetitelja parka
22.05.2014.

Održana početna konferencija projekta ART CBC

U dvorani Hrvatskog doma održana je početna konferencija projekta ART CBC Slatina-Csurgó-Voćin-Virovitica, koji se financira sredstvima IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, a traje od 1. ožujka ove do 30. lipnja 2015. godine. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Slatina, a projektni partneri su Općina Csurgó u Mađarskoj, Turistička zajednica grada Slatine i Vidra – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 436.682,93 eura, a bespovratna sredstva EU iznose 371.154,98 eura ili 85 posto vrijednosti projekta.

Na početnoj konferenciji projekt je predstavila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Danijela Fabric Fabijanac, o svojim ulogama u realizaciji projekta govorili su predstavnici projektnih partnera, gradonačelnik mađarskoga grada Csurgo János Füstös, direktorica Turističkog ureda Slatine Helena Hegediš i ravnateljica Vidre Natalija Havidić, a nazočne su pozdravili i zaželjeli uspješnu provedbu projekta zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš.

Prema riječima ravnateljice POU Slatina Danijele Fabric Fabijanac, projekt će omogućiti stvaranje regionalnog kulturnog turističkog proizvoda kroz organiziranje zajedničkih prekograničnih filmskih, kazališnih i gastro festivala. Na taj način povećat će se i poboljšati kulturno-turistička ponuda u naseljima obuhvaćenim projektom. Prva manifestacija u sklopu projekta bit će Csusz festival, Festival tjestenine u Mađarskoj 6. i 7. lipnja, na koji je gradonačelnik Füstös pozvao goste iz Slatine. Osim toga, sredstvima projekta slatinsko kino dobit će novi sustav grijanja, zvučni sustav, nove stolice i obnovljeni parket, projekcije će biti digitalizirane, a bit će također uređena unutrašnjost prostora i sanitarne prostorije. Očekuje se da će kino biti dovršeno do 1. rujna, proslave Dana grada. (radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content