Održana početna konferencija projekta ART CBC

Započela sadnja ljetnica na zelenim otocima
22.05.2014.
Uklanjanje stabala podiglo razinu sigurnosti posjetitelja parka
22.05.2014.
Započela sadnja ljetnica na zelenim otocima
22.05.2014.
Uklanjanje stabala podiglo razinu sigurnosti posjetitelja parka
22.05.2014.

Održana početna konferencija projekta ART CBC

U dvorani Hrvatskog doma održana je početna konferencija projekta ART CBC Slatina-Csurgó-Voćin-Virovitica, koji se financira sredstvima IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, a traje od 1. ožujka ove do 30. lipnja 2015. godine. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Slatina, a projektni partneri su Općina Csurgó u Mađarskoj, Turistička zajednica grada Slatine i Vidra – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 436.682,93 eura, a bespovratna sredstva EU iznose 371.154,98 eura ili 85 posto vrijednosti projekta.

Na početnoj konferenciji projekt je predstavila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Danijela Fabric Fabijanac, o svojim ulogama u realizaciji projekta govorili su predstavnici projektnih partnera, gradonačelnik mađarskoga grada Csurgo János Füstös, direktorica Turističkog ureda Slatine Helena Hegediš i ravnateljica Vidre Natalija Havidić, a nazočne su pozdravili i zaželjeli uspješnu provedbu projekta zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš.

Prema riječima ravnateljice POU Slatina Danijele Fabric Fabijanac, projekt će omogućiti stvaranje regionalnog kulturnog turističkog proizvoda kroz organiziranje zajedničkih prekograničnih filmskih, kazališnih i gastro festivala. Na taj način povećat će se i poboljšati kulturno-turistička ponuda u naseljima obuhvaćenim projektom. Prva manifestacija u sklopu projekta bit će Csusz festival, Festival tjestenine u Mađarskoj 6. i 7. lipnja, na koji je gradonačelnik Füstös pozvao goste iz Slatine. Osim toga, sredstvima projekta slatinsko kino dobit će novi sustav grijanja, zvučni sustav, nove stolice i obnovljeni parket, projekcije će biti digitalizirane, a bit će također uređena unutrašnjost prostora i sanitarne prostorije. Očekuje se da će kino biti dovršeno do 1. rujna, proslave Dana grada. (radioslatina.hr)

Skip to content