Siječanj i veljača u znaku kazališnih predstava u Slatini
10.05.2013.
Hit komedija Slavonski triptih
10.05.2013.

Održana Noć muzeja

U petak je u slatinskom Zavičajnom muzeju, kao i u cijeloj Hrvatskoj održana Noć muzeja koju su organizirali Zavičajni muzej Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, Industrijsko obrtnička škola, Matica hrvatska Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca, Srednja škola Marka Marulića i Udruga stvaratelja u kulturi Kult..

Kao i svake godine do sada odaziv građana bio je velik, a u sklopu programa otvorena je izložba keramičarke Ivančice Cvitić – Znidarčić pod nazivom „Keramika i monotipie“, a zatim i izložba „Slatinsko knjižno blago“.

Održane su i radionice krasopisa Dragice Mokricki i oblikovanja keramike keramičarke Ivančice Cvitić – Znidarčić te dva predavanja Damira Balkovića, Petra Žarkovića i Zorice Varga o poveznicama knjižnica i muzeja. Na kraju su, uz kušanje tradicionalnih slastica i pića posjetitelji pogledali film Tamburaman filmske družine Bapatuljak. Na samom početku prisutnima se obratila ravnateljica muzeja Dragica Šuvak koja je s nekoliko riječi upoznala posjetitelje o samoj manifestaciji i o radu slatinskog muzeja. O samom protokolu i aktivnostima koje su  pripremljene za sinoćnju manifestaciju govorio je Arheolog Srđan đuričić a prigodnim riječima obratila se i predsjednica Turističke zajednice Grada Slatine Helena Hegediš. Manifestaciju Noć muzeja je svečano otvorio gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš uz prisustvo Zvonimira Koića, dožupana Virovitićko-podravske županije. Noć muzeja svojim nastupima obogatili su mladi tamburaši KUD-a Dika i učenici Osnovne glazbene škole Slatina.

Skip to content