Održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U požaru slatinska obitelj izgubila peradarsku farmu i gospodarske objekte
21.09.2021.
Gradonačelnik Slatine obišao zgarište u Novom Senkovcu gdje je obitelj Vuglovečki u požaru na gospodarskom objektu izgubila traktor i radne strojeve
22.09.2021.
U požaru slatinska obitelj izgubila peradarsku farmu i gospodarske objekte
21.09.2021.
Gradonačelnik Slatine obišao zgarište u Novom Senkovcu gdje je obitelj Vuglovečki u požaru na gospodarskom objektu izgubila traktor i radne strojeve
22.09.2021.

Održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine na kojoj se okupilo 9 gradskih vijećnika, a nazočili su joj i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić.

Na dnevnom redu našle su se samo dvije točke: Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o darovanju nekretnina Virovitičko-podravskoj županiji za potrebe dogradnje Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o davanju suglasnosti na provedbu ulaganja na području Grada Slatine za projekt „Rekonstrukcija i prenamjena zgrade Društvenog doma u Kozicama“, a koje su gradski vijećnici nakon kraće rasprave jednoglasno usvojili.

Nakon što je pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić upoznao vijećnike s izmjenom točke IV. Odluke o darovanju nekretnina Virovitičko-podravskoj županiji za potrebe dogradnje Industrijsko-obrtničke škole Slatina, gradonačelnik Ostrošić ih je ukratko upoznao s planiranim projektom dogradnje Industrijsko-obrtničke škole u Slatini koja obuhvaća dogradnju prizemne zgrade ukupne bruto površine 565 m2 na sjevernoj strani škole koja će na taj način dobiti 3 pripremne učionice i 3 radionice (autoelektričarsku, stolarsku i za CNC operatere), kabinet, te pomoćne prostorije koje uključuju hodnik, kotlovnicu, spremište, prostor za domara, garderobu i sanitarni čvor.
Dogradnja na južnoj strani škole obuhvaća 234 m2 u prizemlju gdje će biti smještene jedna učionica pripreme i 3 radionice za električare, vodoinstalatere i instalatere grijanja, dok će na isto toliko prostora na I. katu biti smještene 2 učionice za kombiniranu nastavu, multifunkcionalna učionica, kabinet, sanitarni čvor i hodnik s dizalom.

– Na taj način će se dobiti i učionice i prostor za radionice nužan za razvoj i daljnje napredovanje naših učenika koji su se u svim našim školama dokazali proteklih godina, i često bili nagrađivani, među ostalim i kao najbolji učenici županije, – rekao je gradonačelnik te tom prigodom istaknuo dobru suradnju s Virovitičko-podravskom županijom što se tiče segmenta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

– Mi smo pristali na suradnju da u idućoj godini stavimo u proračun i određena sredstva za sufinanciranje projektiranja ovoga projekta, kao što smo sufinancirali i izgradnju područne škole u Bakiću, – zaključio je gradonačelnik.

Pohvalivši ovaj projekt vijećnik Dario Vrbaslija istaknuo je kako bi se njegovom realizacijom i vraćanjem prostora koje IOŠ trenutačno koristi za radionice, Srednjoj školi Marka Marulića stvorile predispozicije za jednosmjenski rad u toj školi.

Što se tiče „Rekonstrukcije i prenamjene zgrade Društvenog doma u Kozicama“ riječ je o projektu vrijednom oko milijun eura za koji je pripremljen Glavni projekt, te je 15. rujna ove godine podnesen zahtjev za dobivanje građevinske dozvole, čime su ispunjeni tehnički uvjeti za prijavu na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Rekonstrukcijom društvenog doma unaprijedit će se društvena infrastruktura koja će omogućiti dostupnost novih kvalitetnih sadržaja i aktivnosti u ruralnom području.

U glavnoj zgradi do ulice rekonstrukcija će obuhvatiti uređenje nedostajućih sanitarnih čvorova i energetsku obnovu svih pročelja i podova, te će se nadograditi još jedna etaža s multifunkcionalnom dvoranom za prezentaciju naselja Kozice kroz povijest i Domovinski rat. Projekt obuhvaća i izgradnju parkirališta te uređenje sportsko-rekreacijskog igrališta.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content