Održana godišnja skupština Udruge vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje”

Skijaši dođite na Tominac
19.01.2017.
Gradonačelniku Ivanu Roštašu uručena brončana plaketa
23.01.2017.

Održana godišnja skupština Udruge vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje”

U četvrtak, 19. siječnja, u restoranu Jošavac d.o.o. u Slatini održana je godišnja skupština Udruge vinogradara i vinara „Slatinsko vinogorje“. Osim članova udruge Skupštini  je prisustvovao i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš koji se prigodnim riječima obratio prisutnima te pohvalio rad udruge pritom istaknuvši  da će Grad Slatina i u budućnosti pomagati rad udruge.

Skupštinom je predsjedala predsjednica udruge Tihana Bišćan koja je iznijela Izvješće o radu u protekloj godini te od najvažnijih aktivnosti izdvojila sudjelovanje na 2. Slatinskom sajmu obrtništva, poduzetništva, tradicije i kreativnosti, posjet Daruvaru tijekom festivala vina „Vinodar“, organiziranje nekoliko edukacija i proslave Martinja te ocjenjivanje vina. Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća kao i Plan rada i Financijski plan za 2017. godinu.

Osim održane Skupštine i prigodnog druženja, prije same sjednice Skupštine, predavanje na temu „Fitoplazme“ održala je Ana-Marija Čajkulić iz Savjetodavne službe te Romi Suk-Barić iz poduzeća Chromos Agro d.d., čija  tema je  bila „Zaštita u vinogradu“.

Kao i prijašnjih godina stručne osobe za kušanje vina Ivana Nemet- enologinja u PP Orahovica i Blaženka Mozer- viši stručni suradnik, kušale su vina koja su članovi donijeli kako bi im dale savjete o kvaliteti, mirisu i ostalim svojstvima vina. Ono u čemu su se obje složile jest da se kvaliteta vina članova slatinske udruge osjetno povećala u proteklih nekoliko godina.

no images were found

Skip to content