Održana međužupanijska smotra violinista i violista
27.03.2015.
Predstavljena knjiga Miroslava Gazde – “Krvavi slatinski Uskrs”
28.03.2015.
Održana međužupanijska smotra violinista i violista
27.03.2015.
Predstavljena knjiga Miroslava Gazde – “Krvavi slatinski Uskrs”
28.03.2015.

Održana godišnja skupština udruge Hrvatski domobran

U Hrvatskom domu sinoć je održana godišnja skupština udruge Hrvatski domobran. Nazočni su bili zamjenik gradonačelnika Slatine Miroslav Venus te predsjednici i predstavnici ogranaka udruge Hrvatski domobran iz Virovitice, Orahovice, Valpova, Požege i središnjice iz Zagreba, Hrvatskog društva političkih zatvorenika Osječko-baranjske županije, udruge Hvidra Slatina, Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sladojevci i drugi.
U svom izvješću o djelovanju udruge predsjednik Ivan Levar istaknuo je redovito obilježavanje značajnih datuma, odlazak na komemoracije, obilježavanje obljetnica, a među brojnim hodočašćima naznačio je odlazak u Bleiburg, Bjelovar, Vukovar, Crni Potok kod Našica, Slatinski Drenovac i Voćin, posjet Udbini, Rastokama, Ozlju i Krašiću i druge aktivnosti.
Jedna od njih bilo je i predstavljanje knjige Miroslava Gazde „Krvavi slatinski Uskrs“ u izdanju udruge. U programu rada udruge za ovu godinu prvo mjesto zauzima dostojno sahranjivanje posmrtnih ostataka više od 500 ubijenih žrtava komunističkog režima u Slatinskom Drenovcu.
Za likvidatora udruge imenuje se osoba koja u trenutku prestanka rada udruge bude na funkciji predsjednika, a umjeto preminulog Antuna Radočaja, u Upravni odbor imenovan je Dragutin Kroupa iz Bakića.

Skip to content