Potpisan Sporazum između Grada Slatine i Zagrebačke banke o isplati novčane potpore za udžbenike
21.09.2018.
Župa sv. Josipa iduće godine slavi 100. rođendan
22.09.2018.
Potpisan Sporazum između Grada Slatine i Zagrebačke banke o isplati novčane potpore za udžbenike
21.09.2018.
Župa sv. Josipa iduće godine slavi 100. rođendan
22.09.2018.

Održana 6. sjednica Savjeta mladih Grada Slatine

U četvrtak, 20. rujna u vijećnici Gradske uprave Grada Slatine održana je 6. sjednica Savjeta mladih Grada Slatine.

Predsjednik Savjeta Mario Đurinić između ostalog na sjednici je članovima savjeta i gradonačelniku Denisu Ostrošiću koji je sudjelovao u radu sjednice, podnio izvješće o aktivnostima u proteklom razdoblju od kojih je istaknuo kao značajnije sudjelovanje Savjeta mladih Grada Slatine na Danima strukturiranog dijaloga u organizaciji Mreže mladih Hrvatske u Zagrebu 18. i 19. rujna 2018.

Osnovna tematika susreta bila je strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene. Drugim riječima, cilj ovog mehanizma je osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u nacionalnim i europskim politikama za mlade kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života i unaprijedio položaj mladih u nekom području.

Osim toga, predstavnici Savjeta mladih aktivno su sudjelovali u organizaciji brojnih kulturnih i drugih događanja u gradu.

Od budućih aktivnosti spomenimo sudjelovanje Savjeta mladih Grada Slatine u projektu: „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti” tijekom 2019. godine u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije. Projekt je usmjeren prevenciji i suzbijanju ovisnosti i zaštiti mentalnog zdravlja građana Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici je jednoglasno usvojen Program rada za 2019. godinu, a koji će biti predan u zakonskom roku do 30. rujna Gradskom vijeću Grada Slatine na usvajanje.

Savjet mladih i dalje će nastojati informirati mlade u Gradu Slatini o svim pitanjima značajnim za unapređivanje položaja mladih, a jednako tako i o radu Savjeta mladih. Također, u budućnosti će se usmjeriti na pružanje informacija mladima – brže i dostupnije, a što  uvjetuje i realizaciju poslovnih prilika, a to je svakako jedan od najvažnijih preduvjeta za ostanak u rodnoj sredini.

Aktivnosti sadržane u Programu rada Savjeta mladih Grada Slatine za 2019. godinu proizlaze iz djelokruga Savjeta mladih utvrđenog Zakonom o savjetima mladih i Odlukom. Program rada usmjeren je na činjenicu da su mladi važan dio društva koji svojim znanjem i kreativnošću mogu doprinijeti njegovom razvoju.

Gradonačelnik Denis Ostrošić obećao je i ubuduće podršku Grada Slatine u ostvarivanju planiranih aktivnosti rada Savjeta mladih, a ujedno je iznio i prijedloge kako rad savjeta učiniti vidljivijim i dostupnijim upravo onoj populaciji na kojoj i počiva budućnost Grada – mladima.

Spomenimo da su sjednici sudjelovali osim predsjednika Marija Đurinića još i Ivan Gribl, Robert Hodak, Juraj Randelj, Kristijan Jelenčić i Ana Brtan. (mk / Foto: Marijo Kokorić)

Skip to content