Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

GRAS vas poziva na predstavljanje EU potencijala za poduzetnike
17.11.2017.
Slatina paljenjem lampiona obilježila Dan sjećanja na Vukovar
18.11.2017.

Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U petak, 17. studenog u Hrvatskom domu u Slatini održana je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojom je predsjedao Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća.
Na samom početku sjednice gradski vijećnici i svi prisutni povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara odali su, minutom šutnje, počast svim žrtvama agresije na Vukovar i Republiku Hrvatsku.
Nakon odavanja počasti pristupilo se sjednici koja je održana uz izmijenjeni Dnevni red, odnosno usvojene su dvije izmjene, točke 8.(Izvješće Vijeća srpske nacionalne manjine) i 11.(Odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za civilnu zaštitu u Gradu Slatini) su zbog dorade izostavljene s Dnevnog reda.
Uslijedilo je usvajanje Zapisnika s prošle sjednice Vijeća, te je potom informaciju o radu Gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 16. lipnja do 17. studenog 2017. godine usmeno predstavio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić. Informacija je sadržavala veliki broj projekata i aktivnosti koje su ostvarene u proteklom razdoblju, od energetskih obnova zgrada u vlasništvu Grada do projekata sigurnosti u prometu i infrastrukture u poduzetničkim zonama.
Na aktualnom satu raspravljalo se o pitanjima kluba zastupnika HDZ-a na temu restrukturiranja Gradske uprave, problema pojedinih mjesnih odbora, …
Od ostalih točaka Dnevnog reda važno je naglasiti Informaciju o stanju sigurnosti na području Grada Slatine koju je iznio načelnik PP Slatina Krunoslav Sertić. Informacija je sadržavala usporedbu s istim razdobljem prošle godine te je unatoč malim odstupanjima u određenim područjima ocijenjena zadovoljavajućom ocjenom. Načelnik Sertić posebno je naglasio aktivnosti vijeća za prevenciju te najavio projekt za suzbijanje nasilja među mladima koji će se u prosincu održati u srednjim školama u Slatini.
Na sjednici je također usvojena i Odluka o gradskim porezima kojom je povučen porez na nekretnine, Program rada Savjeta mladih Grada Slatine za 2018. godinu te Izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj financijskoj reviziji Proračuna Grada Slatine za 2016. godinu koje je dobilo pozitivno bezuvjetno mišljenje.(mt)

no images were found

Skip to content