Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Slatinski frizeri poklanjaju šišanje prvašićima
29/08/2017
REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ NABAVI I OKVIRNIH SPORAZUMA
30/08/2017

Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U utorak 29. kolovoza u Hrvatskom domu u Slatini održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojom je predsjedao  predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija.

Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, pod drugom točkom Dnevnog reda – aktualni sat, odgovaralo se i raspravljalo o 6 pitanja vijećnika kluba HDZ-a te na 5 pitanja kluba zastupnika SDP-a.

Riječi je bilo o elementarnoj nepogodi za led i sušu za koje je ukupno zaprimljeno skoro 1100 prijava. Raspravljalo se i o savjetniku  Gradske uprave, projektu zapošljavanja žena, stvaranju boljih uvjeta u zdravstvu te povećanju proračuna za Turističku zajednicu grada Slatine.  Raspravljalo se i o naknadi koju prima bivši gradonačelnik, korištenju kosilica i traktorskih kosilica u predizborno vrijeme. Također je bilo rasprave zbog  o neto plaći ugovorenoj u eurima, a ne u kunama u trgovačkom društvu Slatina kom d.o.o.  te plaćama u trgovačkom društvu Komrad, direktorice GRAS-a i POU Slatina.

Rasprave je bilo i pod drugim točkama Dnevnog reda, od neefikasnosti naplate potraživanja Grada, korištenja mobitela, naplate prekovremenog rada namještenika…

Gradsko vijeće je prihvatilo Odluku o otpisu potraživanja i otpisu udjela  u trgovačkim društvima s jednim suzdržanim glasom, dok je pod točkom 12  – Izmjene i dopune Proračuna Grada Slatine za 2017. godinu i Projekcija Proračuna za 2018. i 2019. godinu, ista prihvaćena sa 9 glasova za i  7 suzdržanih. Ostale točke Dnevnog reda prihvaćene su jednoglasno.

Od najvažnijih točaka donesenih na 4. sjednici Gradskog vijeća valja izdvojiti povećanje stipendija za studente  sa 700 kuna na 1000 kuna, te povećanje omjera sufinanciranja polaznika Dječjeg vrtića Zeko  gdje je Grad Slatina povećao postotak sufinanciranja sa 60% na 70%, odnosno roditelji od sada financiraju 30%  ukupne cijene vrtića.

Također, Vijeće je u Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Slatine izabralo dva nova člana Ljiljanu Peretin i Ivana Roštaša.

Vijećnici su iza zatvorenih vrata raspravljali i donijeli Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Slatine prigodom obilježavanja 1. rujna – Dana Grada i 720. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine koje će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine u četvrtak 31. kolovoza.(mt)

no images were found

Skip to content